Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Als ambtelijk secretaris ben ik werkzaam binnen een Rijksonderdeel. Sinds 2 jaar werk ik van huis uit. Hierover zijn geen afspraken gemaakt, het is zo gegroeid en goed bevonden door mijn leidinggevenden. Voor vergaderingen en overleggen ga ik naar locaties in het land. Soms 2-3 dagen per week, soms 0 of 1 dag per week. Er is geen beleid binnen de organisatie. Wel zijn er de algemene richtlijnen van het Rijk voor Het Nieuwe Werken. Het heeft allemaal voordelen: werk en privé zijn te combineren, minder reizen, geconcentreerder werken en als ik op kantoor verwacht word ben ik er. Ik heb mijn privé aangepast op mijn werken deels van huis uit. Ik heb een pleegkind met extra zorg. Nu worden alle structurele thuiswerkers weer naar kantoor geroepen. Dit wordt opgelegd, niet overlegd. Waar kan ik mij op beroepen? Het Nieuwe Werken heeft de toekomst alleen de bestuurder van de organisatie waar ik voor werk wil er niet aan. Mijn reistijd/werktijd naar kantoor is 2 uren heen, 2 uren terug. In de afgelopen jaren zijn er geen klachten geweest Ik werk naar tevredenheid van o.a. de ondernemingsraad.

U schrijft dat de wijziging in de arbeidsvoorwaarden (want dat is het) is opgelegd, zonder overleg. U vraagt waarop u zich kunt beroepen.

Mijns inziens, althans zo lees ik het, is er sprake van een besluit welke is gericht op rechtsgevolg, zijnde een wijziging van uw arbeidsvoorwaarde. Dit impliceert dat u (formeel) bezwaar kunt maken tegen dit besluit, waarbij u zich, kortgezegd, kunt beroepen op staande beleid althans beleid van het de afgelopen twee jaren waarbij u thuis heeft gewerkt. Dit is nu gewijzigd, zonder dat er sprake is geweest van een belangenafweging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag