Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Allereerst heel hartelijk bedankt voor het bekijken van mijn aanvraag. Ik zit met een contractprobleem met mijn werkgever en ik heb geen idee hoe ik hier zonder kleerscheuren uit kan komen. Ook leerde ik dit weekend pas over een Rechtsbijstand-verzekering, anders had ik deze zeker eerder afgesloten. Mij werd aangeraden om contact op te nemen met Rechtswinkel Westland om alsnog advies in te kunnen winnen.

Ik werk op dit moment als gedetacheerde bij (...) op het hoofdkantoor, en sta onder contract bij (...). Mijn arbeidsovereenkomst loopt dus via (...), (...) is een klant vanuit het detacheringsbureau. Mijn Traineeship bij (...) zou eigenlijk pas starten in september, maar omdat er dringend iemand nog was bij (...) is mijn contract ingegaan op 13 juli jl. Laat ik voorop stellen dat ik nooit voor de volle 100% achter een carrière in de IT heb gestaan, maar in verband met schaarste in de baanwereld, voelde dit als mijn enige optie.
Bij het tekenen van mijn arbeidsovereenkomst heb ik ook een studieovereenkomst moeten tekenen ter waarde van 2500 euro. Hier stond ik op dat moment al niet achter, omdat er wel een proefperiode is voor mijn contract bij QISS, maar niet voor mijn studieovereenkomst. Omdat deze discussie helaas niks opleverde, heb ik alsnog moeten tekenen voor beide overeenkomsten. De arbeidsovereenkomst en studieovereenkomst zijn beiden bijgevoegd.

Na een paar weken kwam ik er al achter dat ik het echt niet naar mijn zin heb binnen de IT en wilde binnen een maand al stoppen. Echter voelde ik mij verplicht om mijn contract door te zetten, omdat zelfs als ik in mijn proefperiode zou stoppen ik alsnog de volledige 2500 euro zou moeten terugbetalen voor de studieovereenkomst. Als net afgestudeerde was dit helaas geen mogelijkheid.
Na een aantal maanden begon ik hevige burnoutklachten te vertonen en besefte ik mij dat het op deze manier helaas niet ver kon gaan. Ik heb dit aangegeven bij mijn werkgever en zij hebben toen mijn contract omgezet van een OT naar zes maanden (wat helaas geen verschil maakt voor de studieovereenkomst). Deze heb ik getekend en geprobeerd met frisse energie opnieuw te beginnen.

Helaas kamp ik nog steeds met dezelfde klachten en worden deze zelfs erger. Dit heb ik aangegeven bij mijn werkgever en zij gaven aan dat ze er alles aan wilden doen om mij te helpen en dit zo gezond mogelijk op te kunnen lossen. We waren het erover eens dat een baan in de IT geen optie voor mij zou zijn en dat ik uiteindelijk mijn contract zou opzeggen. (...) heeft hierbij aangegeven dat zij mij niet zomaar op straat wilden zetten, en mij zelfs wilden helpen een andere baan te vinden, maar helaas heb ik dit niet zwart op wit, dus houdt dit waarschijnlijk geen stand.
Hierna is alles heel snel gegaan. (...) heeft aangegeven mijn opzegtermijn op mijn aanvraag te willen verkorten. Echter heb ik hier nooit akkoord op gegeven. Sterker nog, mijn ontslag is nog niet eens officieel ingediend. Helaas is (...) wel verder gaan borduren op een niet bestaand akkoord. Er is vandaag een nieuwe collega begonnen bij mijn huidige opdracht die mij gaat vervangen. Mijn gehele team en manager van (...) is al op de hoogte dat vrijdag zes november jl. mijn laatste werkdag is bij (...), terwijl ik zelf nog niks heb vernomen vanuit (...) hierover. Wel heb ik contact gehad met een ZZP'er van HR, ingehuurd door (...), die mij "geholpen" heeft met het verlagen van de kosten van mijn studieovereenkomst, omdat ik geen 2500 euro op kan hoesten. (...) is akkoord gegaan met het terugbetalen van 75% van de 2500 euro en dat mijn verlofuren en vakantietoeslag ook verrekend wordt met dit bedrag. Hierbij heeft HR een geschatte einddatum gebruikt om mijn verlofuren te berekenen, maar dit was puur omdat anders het systeem niet kon uitrekenen hoeveel verlofuren ik had staan. Deze datum was gezet op 15 november.
Een belangrijke voorwaarde van het terugbetalen van 75% ipv 100% van de studieovereenkomst, was dat als mijn contract bij de opdracht stopt, ik ook bij (...) uit dienst zou treden. Hier heb ik nooit akkoord op gegeven en heb ik ook tot op heden toe nog geen einddatum voor ontvangen. Volgens de afdeling zou dit dus 6 november al zijn...

Zoals u kunt begrijpen, zit ik op dit moment nogal in de stress, omdat ik A: geen akkoord heb gegeven op mijn vervroegde ontslag en B: niet op de hoogte ben gesteld van mijn einddatum en C: nog nergens officieel akkoord op heb gegeven om überhaupt uit dienst te treden bij (...). Om deze reden heb ik namelijk ook nog geen nieuwe baan gevonden, omdat ik niet weet waar ik aan toe ben.

Ik ben nogal ten einde raad, slapeloze nachten en heb geen idee wat ik moet doen en wat mijn rechten zijn in deze situatie. Ik heb tijdens elk gesprek telefonisch of via Teams, altijd duidelijk aangegeven dat ik eerst na wil denken over het gesprek voordat ik een mening veil en een akkoord geef. Dit heb ik expres gedaan, omdat ik mij niet op mijn gemak voel in deze gehele situatie. Ik hoop dat u mij hierbij kunt helpen.

Omdat dit al geen fijne situatie is, heb ik zelf een voorstel voor (...), maar weet ik niet in hoeverre ik hier in het gelijk sta.
--> Omdat ik niet akkoord ben gegaan met het vervroegen van mijn opzegtermijn en mijn ontslag nog niet officieel is ingediend, is het niet mogelijk om mijn contract per 6 november jl. stop te zetten. Wanneer ik gebruik maak van mijn opzegtermijn zal ik officieel 31 december 2020 pas uit dienst gaan, maar zonder opdracht. In deze situatie zal ik (...) alleen maar geld kosten omdat zij mij niet op een opdracht kunnen plaatsen, maar ik wel een vast salaris uitbetaald krijg. Wanneer dit de situatie is, wil ik voorstellen om mijn studieovereenkomst kwijt te schelden, en dan per zsm mijn contract stop te zetten. Dus, of ik ontvang nog twee maanden mijn salaris en betaal daarmee dan 2500 euro af. Of ik loop direct weg bij (...) zonder studieschuld, zodat zij ook niet twee maanden lang mij alsnog salaris moet betalen.

Ik begrijp dat dit een heel warrig verhaal is, ik vind het zelf namelijk ook heel moeilijk om te begrijpen, maar ik ben ten alle tijde beschikbaar voor vragen. Het volledige bericht is ook beschikbaar op aanvraag.

Op aanvraag bijgevoegd:
A - Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd
B - Arbeidsovereenkomst zes maanden
C - Studieovereenkomst
D - Mailcontact met Accountmanager (...)
E - Mailcontact met HR (...)

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw tijd. Ik waardeer het zeer!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag