Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Allementatie boven 18

Ik ben 18 jaar oud en ik heb een probleem met de alimentatie. Ik ben sinds kort 18 jaar en mijn ouders zijn uit elkaar sinds dat ik 4 maanden ben, en al die tijd heeft mijn vader alimentatie aan mijn moeder betaald. Maar nu sinds dat ik 18 ben betaald mijn vader alles aan mij omdat alle vaste lasten en kosten nu voor mij zijn maar mijn moeder wilt nu alsnog de alimentatie terwijl ik alsnog alles moet betalen en als ik het niet aan haar betaal van de alimentatie dan moet ik 150 euro kostgeld gaan betalen ter tegemoetkoming van alle kosten die daar gemaakt worden. Ik verdien rond de 300 euro van werk per maand en ontvang daarnaast bij ook 340 euro studiefinanciering en de des betreffende alimentatie wat onder overeenkomst verlaagd is naar 150 euro. Ik wil dit geld niet betalen omdat ik het zelf nodig heb voor te sparen voor mijn toekomst maar sinds dat ik het niet meer betaal ben ik bij mijn moeder uit huis gezet omdat ik de desbetreffende 150 euro niet betaal.

Wie is hier nu fout en hoe kan ik mijn moeder duidelijk maken dat ik alles weer zoals voorheen wil hebben zodat ik alsnog bij mij moeder en bij mijn vader kan wonen zonder problemen over geld?

Ik begrijp dat u wenst te sparen maar het is ook redelijk normaal dat u bijdraagt in de huishoudelijke kosten anderzijds is uw moeder ook verplicht een bijdrage te leveren voor uw studie, tot 21 jaar. Dat berekent DUO.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag