Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Alimentatie voor dochter die bij ex gaat wonen?

Een vraagje over de alimentatie.
Ik ben een moeder van 4 kinderen, 2 van mijn kinderen, 17 en 14 jaar heb ik met mijn ex, daarvan ben ik op 29-11-2018 gescheiden.
Op 02-10-2018 ben ik hertrouwd en heb met deze man ook 2 kinderen, 3 en 1 jaar oud.
Ik ontvang van mijn ex voor 2 kinderen € 200,00 alimentatie, maar nu wil mijn oudste bij hem gaan wonen, dus hij krijgt dan al de kinderbijslag en kindgebonden budget, maar nu komt hij ermee dat hij nu dan van mij alimentatie wil ontvangen omdat onze oudste bij hem woont en hij zegt dan, jij moet mij 100 euro betalen en ik jou, dus dan is het gewoon makkelijk dat ik jou helemaal geen alimentatie meer geef, dus ook niet voor die van 14 jaar.
Ikzelf werk/leer als pedagoog, ik heb geen groot inkomen, in ieder geval minder dan hij.
En als ik hier niet mee akkoord ga wil hij het officieel via de rechter gaan doen.
Telt het inkomen van mijn huidige man mee in herberekening van de alimentatie als het zover gaat komen? Hij is ZZP-er. Kan dit zomaar?
Al die tijd is hij al heel slecht van betalen geweest, een hele poos heeft hij geen alimentatie betaald, maar hij helpt ook niet mee in de extra kosten voor de kinderen, bijvoorbeeld boeken, beugel, bril et cetera. Dat betaal ik alleen en mijn huidige man.

Dan het volgende, mijn dochter die dus bij haar vader wil gaan wonen wil een ander opleiding gaan doen, werken/ leren, dus ze heeft zelf inkomen, ik weet dat tot de 18e alimentatie verplicht is naar de andere ouder dus dat heeft nu invloed op mijn vorige vraag maar als ze in november 18 is, hoe gaat het dan?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag