Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Alimentatie opleiding kind?

De dochter van mijn man wordt in december 18 jaar en gaat eerdaags beginnen met een BBL opleiding. Aangezien de communicatie tussen beide ouders niet goed is, wil ik graag via deze weg vragen of we verplicht zijn om na haar 18e verjaardag nog alimentatie te betalen? Wij betalen nu 300 euro per maand en dochter woont nog thuis bij haar moeder.

In het Nederlandse rechtsstelsel eindigt de wettelijke verplichting om kinderalimentatie te betalen niet automatisch wanneer het kind 18 jaar wordt. Na het bereiken van de 18-jarige leeftijd wordt de alimentatieverplichting omgezet naar een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie, ook wel de 'bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie' (hierna: de 'studiebijdrage') genoemd.

De hoogte van de studiebijdrage hangt af van verschillende factoren, waaronder de behoefte van het kind en de draagkracht van de ouders. Het is mogelijk dat de behoefte van het kind verandert wanneer het kind gaat werken of een opleiding gaat volgen. Daarnaast kan de draagkracht van de ouders veranderen, bijvoorbeeld als de financiƫle situatie van een van de ouders wijzigt.

U blijft dus verplicht om tot het 21ste levensjaar alimentatie te betalen.

Voor een herberekening kunt u contact opnemen via 0800 822 4433of info@echtscheidingswinkel.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag