Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Alimentatie Duitsland, hoe werkt dat?

Men vriend heeft een kind in Duitsland waar hij alimentatie voor moet betalen. Wat is de alimentatie in Duitsland voor 1 kind ? Wordt er ook gekeken naar de inkomsten van zijn mama voor de berekening, ook heb ik gelezen dat als het kind kindergeld krijgt dat dit van de kinderalimentatie kan afgetrokken worden. Klopt dit ?

Het is belangrijk om te onthouden dat ik mij baseer op het Nederlandse recht, en dat de regels met betrekking tot alimentatie in Duitsland kunnen verschillen. Dat gezegd hebbende, in de meeste landen is de hoogte van de kinderalimentatie afhankelijk van verschillende factoren, zoals de behoefte van het kind, de draagkracht van beide ouders, enzovoort. Eventuele kindgerichte uitkeringen zoals kindergeld kunnen in sommige landen inderdaad een rol spelen in de berekening van de alimentatieverplichting.

In sommige situaties kan het zijn dat er internationale regels en verdragen van toepassing zijn die invloed kunnen hebben op de alimentatieregeling. Voor specifieke informatie over hoe alimentatie wordt berekend in Duitsland, en hoe deze uitkeringen en inkomsten in aanmerking worden genomen, adviseer ik u om een juridisch expert te raadplegen die gespecialiseerd is in het Duitse familierecht.

Het is ook mogelijk om bij de lokale autoriteiten in Duitsland na te vragen hoe dit proces daar wordt uitgevoerd. In dit geval lijkt het mij zeer raadzaam om de hulp in te schakelen van een juridische professional om u in deze complexe kwestie te begeleiden.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag