Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Akkoord met wijziging omgangsregeling?

De ex partner van mijn man wil de omgangsregeling wederom veranderen. Ze hebben co ouderschap. Wij zijn hier 2 jaar geleden al eens mee akkoord gegaan na veel getouwtrek. Ex partner wil de weekenden verdelen allebei twee weekenden. Ze geeft als reden dat de ex vrouw van haar nieuwe partner een ander rooster wil en dat ze daar gehoor aan willen geven en ze wil graag een weekend vrij met haar nieuwe partner. Omdat mijn partner en ik onregelmatig werken en weekenden werken zijn wij akkoord gegaan met 1 weekend en 1 weekend dat hij ze zaterdag na zijn werk ophaalt. Ik als stiefouder draag zorg voor de zondag.
Omdat wij weekenden moeten werken is het ontzettend lastig om twee weekenden op te vangen, vandaar ons aanbod om ze dan zaterdag half 4 op te halen ipv vrijdag half 3. We hebben van alles geopperd zoals een extra dag doordeweeks, maar zonder resultaat.

De ex partner van mijn vriend weigert verdere communicatie en heeft een advocaat in handen genomen. Wat kunnen wij doen, hebben we überhaupt een poot om op te staan? Als de omgangsregeling wel wordt veranderd dan betekent dit o.a. dat ik op zaterdag mijn stiefzoontjes naar voetbal zal moeten brengen en ik de wedstrijd van onze gezamenlijke kinderen moet missen.
Ons werk stelt dat wij 2 weekenden per maand moeten werken. Deze weekenden worden verdeeld onder alle verpleegkundigen.

Welke stappen kunnen wij nog bewandelen?
Een mediator werd voorgesteld maar dat vonden we in eerste instantie nogal een heftige stap aangezien we nog niet met de ex partner om tafel hadden gezeten. Nu is ook een mediator van tafel voor de ex partner.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag