Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Akkoord gaan met illegale inschrijving?

Mijn zoon woont sinds twee maanden bij zijn vader. Dit zou een tijdelijke situatie zijn. Zijn vader vraagt mij nu via een advocaat of mijn zoon bij hem ingeschreven mag worden, maar zijn adres is geen officieel woonadres en ik wil daar dus eigenlijk niet mee akkoord gaan. Ik snap dat hij recht heeft op financiƫle hulp zoals kindgebonden budget en kinderbijslag, maar ik ga niet meewerken aan een illegale inschrijving. Kunt u hier mij advies over geven?

Als uw zoon voortaan bij de vader blijft wonen, moet het kind ingeschreven worden op het adres van de vader. Het kind heeft dan hoofdverblijfplaats bij de vader. De nieuwe hoofdverblijfplaats zal doorgegeven moeten worden aan de gemeente. Ik ben verder benieuwd waarom het adres waar vader woont geen officieel woonadres is? Of waarom u denkt dat u anders meewerkt aan een illegale inschrijving?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag, Het adres waar de vader woont is een atelier wat eigenlijk niet bewoond mag worden. Hij staat zelf ingeschreven op een vriendin haar adres. Nu wil hij dus mijn zoon ook bij die vriendin inschrijven en dat voelt voor mij niet ok. Overigens is mijn zoon er niet zeker van dat hij bij zijn vader wil blijven, afgelopen week is hij weer bij mij geweest.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag