Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Afzien van privé lease contract?

Ik wil graag uw advies hebben over het volgende onderwerp: leasecontract auto.
Mijn man en ik hebben 14 maart een bezoek gebracht aan een autobedrijf in Beverwijk. We hebben toen een auto gezien die wij graag wilden leasen, een BMW X5. Hiervoor hebben wij een koopcontract getekend en een aankoopbedrag betaald van 1500 euro.
Paar dagen later: uiteindelijk hebben wij aangegeven dat wij ervan afzien gezien wij de auto toch te duur vonden. De autodealer was hier niet blij mee en gaf aan dat het lastig is om het geld terug te storten en dat er ook een aantal procent van het bedrag af gaat.
De autodealer heeft gezegd dat hij een andere auto voor ons heeft, hetzelfde model en zonder extra btw wat wij moeten bijbetalen. Hij gaf aan via Whatsapp dat de auto helemaal rijklaar was.
Wij zijn toen 17 maart opnieuw langs gegaan bij het autobedrijf en hebben de auto bekeken. We hebben toen besloten dat we deze auto willen kopen (lease).
Het nieuwe contract hebben wij 17 maart ondertekend. De autodealer gaf aan dat de auto niet rijklaar bleek te zijn, maar dat het differentieel van de auto defect blijkt te zijn, dit moest dus eerst gerepareerd worden.
Van ons dus de vraag hoelang dit gaat duren. De autodealer gaf aan dit niet zeker te weten maar dat het als het goed is wel de week erop gemaakt moet zijn, tenminste dat is wel iets wat hij hoopte.
Wij hebben daarom onze eigen auto die week erop verkocht.
Helaas hebben wij tot op de dag van vandaag de auto niet ontvangen.
Er is totaal geen communicatie vanuit de autodealer, mijn man en ik moeten elke keer vragen hoe ver de zaken staan.
Er is ons een leenauto beloofd, deze afspraak zijn ze niet nagekomen. Later gaf een collega aan dat dit ook niet mogelijk is om een leenauto te krijgen. Er worden loze beloftes gedaan. Het blijkt nu dat de auto nog steeds bij de garage staat.
Helaas staat er in het contract ook geen datum wanneer de auto klaar of geleverd moet zijn.
Mijn man en ik hebben 12 april weer contact gezocht met de autodealer, maar nog steeds is er geen duidelijkheid wanneer wij de auto op kunnen halen. Wij hebben gezegd dat we een datum willen hebben waarop wij de auto kunnen ophalen. Wij zouden hierover terug gebeld worden.

Er is gezegd dat wij de auto vandaag 20 april op zouden kunnen halen. Helaas kreeg ik een appje dat het onderdeel vanavond pas geleverd wordt en dat de auto dus niet klaar is.
Ik heb gebeld en gezegd dat ik het koopcontract en lease contract wil ontbinden.
Ik kreeg te horen dat dit niet kan, aldus de autodealer.
Mijn man en ik zitten al 5 weken zonder auto en zonder enig idee wanneer wij de auto krijgen.
Ik weet mij geen raad meer en heb de hoop een beetje opgegeven.
Wij willen het contract beëindigen omdat wij er geen vertrouwen meer in hebben. Is dit mogelijk en zo ja hoe?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag