Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Afzien van niet ondertekende huurovereenkomst?

Wij zouden als klein bedrijfje een bedrijfsunit erbij gaan huren voor 2 jaar (om daarna verder te kijken naar een eventuele verlening).
De verhuurder heeft voor het opstellen van de huurovereenkomst een makelaar in de arm genomen. Deze heeft ons een concept huurovereenkomst opgestuurd. De ondertekening door beide partijen zou op een later tijdstip plaatsvinden, uiteraard wel voor de 1e dag van ingang huurovereenkomst.
Na het ontvangen maar voor het ondertekenen van de huurovereenkomst liet de verhuurder vervelende kanten van zichzelf zien en werd onvriendelijk in zijn woorden (dwingend, niet vriendelijk en ongemanierd gedrag). Ook bleef hij vooraf al hameren op het feit dat hij zijn centen op tijd wilde hebben iedere maand, terwijl wij zelf in gesprek zaten met iemand anders. Al met al werd ons gevoel steeds onprettiger. Dit heeft ons doen besluiten om de (nog steeds niet ondertekende) huurovereenkomst niet door te laten gaan en dus af te zien van de huur van de bedrijfsunit.
Hierover hebben we telefonisch contact gehad met de verhuurder die heel begripvol reageerde en zei dat hij het gevoel al had dat de huur niet door zou gaan, dat was gisteren.
Vandaag staat hij ineens met een factuur in de hand op ons bedrijf met de mededeling dat wij de huur van de 1e maand moeten betalen aan hem omdat hij deze nu misloopt omdat hij nog geen nieuwe huurder heeft gevonden op zo'n korte termijn. Hierop hebben we gevraagd of we in die maand die we moeten gaan betalen dan wel gebruik mogen maken van de unit voor opslag. Nee, was heel resoluut het antwoord, dit is puur inkomstenderving die ik heb omdat ik voor de 1e maand nog geen nieuwe huurder heb kunnen vinden.
Het voelt heel oneerlijk en dubbel, we moeten een maand huur gaan betalen maar mogen geen gebruik maken van de ruimte.
Kan hij ons zomaar een maand huur laten betalen om zijn huurderving op te vangen?
Alvast hartelijk dank voor uw moeite.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag