Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Afwijkende factuur reparatie betalen?

In maart heb ik schriftelijk toestemming gegeven voor een reparatie aan de verwarmingskranen, die volgens de offerte 500 euro zou kosten. Ik ontvang nu een rekening van 1116,76 euro. Mij is noch voor noch tijdens de werkzaamheden gewaarschuwd voor een dergelijke afwijking. Moet ik deze rekening betalen?

Goedenavond,

Een dergelijke opdracht valt onder de term 'aanneming van werk'. Indien vooraf een bedrag is overeengekomen, is dat ook het bedrag wat gefactureerd mag worden, tenzij er sprake is van meerwerk. Ook hiervoor gelden regels. De aannemer mag u niet zonder meer meerkosten in rekening brengen zonder u vooraf op de hoogte te brengen.

Praktisch gezien is het aan te raden in gesprek te gaan met de aannemer. Als u er niet uitkomt en de aannemer, u besluit alleen € 500 te betalen, waarna de aannemer volledige betaling van u verlangt, kan hij u middels een incassotraject aanspreken met betrekking tot het restantbedrag. Reageer altijd op een dergelijke actie, aangezien er extra kosten bij kunnen komen kijken die voor uw rekening zullen komen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag