Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Afstand doen van erfenis

Graag zouden wij juridisch advies inwinnen voor onze nichtjes.

Achtergrondinformatie:
Ongeveer een maand geleden is onze schoonzus overleden. Ze liet twee dochters van 23 en 21 achter. Onze nichtjes hadden op dat moment al 6 jaar geen contact met hun moeder. Hoewel ze in Nederland is overleden en de Nederlandse nationaliteit had, woonde ze de afgelopen jaren in het Verenigd Koninkrijk. Vanwege het sterke vermoeden dat hun moeder schulden heeft achtergelaten hebben onze nichtjes de erfenis verworpen.

In een eerder stadium zijn haar dochters erop geattendeerd dat hun moeder in de buurt van Londen een kleine opslag-box huurde. Het heeft er alle schijn van dat er zich in deze box geen waardevolle zaken bevinden. Bij het contact met het bedrijf bleek dat er nog een bedrag openstond voor de huur van de box. Als onze nichtjes dat bedrag zouden voldoen, konden ze kijken wat er in de box zit. Voor de zekerheid heeft de oudste dochter contact opgenomen met de Rechtbank in Den Haag en een medewerker heeft dit toen afgeraden, omdat het betalen uitgelegd zou kunnen worden als het aanvaarden van de gehele erfenis.

Ondertussen heeft de manager van het opslagbedrijf uit zichzelf contact opgenomen met de mededeling dat onze nichtjes het openstaande bedrag niet hoeven te voldoen, maar wel mogen kijken wat er in de box ligt opgeslagen.

Onze concrete vraag is nu of het verstandig is om naar Londen te gaan om te kijken of er inderdaad bovengenoemde zaken in de opslag liggen. Voor de duidelijkheid, onze nichtjes zijn niet uit op geldelijk gewin. Het eventueel vinden van bovengenoemde zaken, die alleen voor hen waarde hebben, zou uiteraard wel fijn zijn.

Hopelijk kunt u ons antwoord geven op deze vraag.

Met vriendelijke groet,

Als de erfenis al is verworpen mogen er sowieso geen spullen worden verdeeld, ook geen herinneringen als foto,s e.d , dus de vraag is of kijken dan nog zin heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag