Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afspraak verjaring grond in koopovereenkomst

Wij beschikken over een hoekwoning. Naast onze hoekwoning bevind zich een stuk grond van begin tot eind van het hoofdperceel wat eigendom is van de gemeente, maar waar wij (de huidige bewoners) gebruik van mogen maken. Naar aanleiding van onderstaande artikel uit ons koopcontract hebben wij contact opgenomen met de gemeente. Zij geven aan dat de verjaring is afgewezen en de grond gekocht dient te worden. Dit hebben wij per brief/mail bevestigd gekregen. Nu wilt de verkoper dit niet betalen omdat wij nooit contact op hadden mogen nemen met de gemeente.

Staan wij in ons recht?

Artikel 20: Nadere afspraken.
Het is koper bekend dat de naast de woning gelegen strook grond van begin tot eind hoofdperceel eigendom is van de gemeente en thans in gebruikelijk door verkoper. Ten tijde van aankoop en ondertekening onderhavige koopovereenkomst is er een procedure lopende tussen de gemeente en verkoper. Gemeente heeft bedoeld dat de verkoper de strook grond van hen koopt en formeel eigenaar wordt. Verkoper is in bezwaar getreden met het oog op verjaring. Naar verwachting zal dit ook de uitkomst zijn, echter blijkt uiteindelijk dat koop toch gegrond is dan zal de verkoper de betreffende kosten voor zijn rekening nemen. Dit met uiterste datum van 4 augustus 2021.

Uit de informatie die u geeft kan al toestemming voor gebruik en geen bezit worden vastgesteld. Dit heeft dan ook geleid tot een
afwijzing en geen verkrijging van de grond door verjaring. Dan treedt het artikel in werking. U kunt wellicht van verkoper verdergaand proces afdwingen of u voegen daarin. De gemeente heeft iets afgewezen intern, maar is daar dan ook een rechtszaak om geweest?

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag