Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afsluiten gas en electra door verhuurder

Wij huren van een particuliere verhuurder een chalet. De huurprijs is inclusief gas water en stroom. Nu is er sprake van 9 dagen huurachterstand waarover wij vooraf met hem gecommuniceerd hebben. Nu heeft hij vandaag zonder enig bericht het park gevraagd stroom en gas af te sluiten. Mag dit zomaar? Wij hebben standaard huurovereenkomst met hem gesloten via erkende makelaar. Mag de verhuurder zonder bericht ons laten afsluiten en wat kunnen wij doen?

In bijna geen enkel geval mag zomaar overgegaan worden tot het afsluiten van gas en elektra.

Welke titel en duur (bepaalde of onbepaalde tijd) heeft uw huurovereenkomst? Er zijn namelijk verschillende soorten huurcontracten (woonruimte, bedrijfsruimte e.d.).

Daar komt bij dat het bij een huurachterstand van 9 dagen niet redelijk is om gas en elektra af te sluiten. U kunt daardoor niet meer normaal gebruik maken van de chalet. Verblijft u momenteel in de chalet/wilt u daar op korte termijn verblijven?

De verhuurder kan u een ingebrekestelling sturen voor het betalen van de huur, maar u heeft de verhuurder ook al van tevoren op de hoogte gesteld. Staat er in de huurovereenkomst iets opgenomen over de situatie waarin geen huur wordt betaald?

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag