Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afrekening huur als onderhuurder?

Kort samengevat huurde ik een studio als onderhuurder en de verhuurder brengt nu allerlei afrekeningen elektra, servicekosten, et cetera in rekening.
De borg van 1100 euro is ingehouden en er komen dus nog meer rekeningen aan. Zoals vanuit de hoofdverhuurder 4000 euro extra electra kosten die dus worden doorgerekend door de huurder waar ik weer de rekeningen van krijg.

Beste meneer, mevrouw,

Na de huur van woonruimte kan er een afrekening komen van de gebruikte nutsvoorzieningen en servicekosten. Welke kosten de verhuurder allemaal in rekening mag brengen is echter afhankelijk van de huurovereenkomst in combinatie met de wet. De verhuurder moet daar ook een overzicht van sturen.

Om jou persoonlijk advies te geven, heb ik meer informatie nodig. Daarvoor plan ik graag een intakegesprek met jou. Dat kan via videobellen. Mocht je daar behoefte aan hebben, neem dan contact met mij op (pjdejong@solutionsadvocaten.nl). Het eerste halve uur van het intakegesprek is kosteloos. Mocht jouw inkomen in 2021 onder de € 30.000 liggen, dan heb je mogelijk recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag