Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Afhandeling huur appartement

Ik heb een aantal jaren een appartement gehuurd. Hier ben ik uit gegaan op 14 november. Er is toen met de makelaar besproken dat ik de volledige maand huur moest overmaken van de maand Nov. Aangezien ik 14 november al uitgetrokken was zou ik de helft van de maand teruggestort krijgen. De makelaar is sindsdien zeer slecht bereikbaar. Ik heb tot op heden geen formulier van de sleuteloverdracht ontvangen en krijg geen reactie wanneer ik de overtollige huur kan terugverwachten. Binnen welke termijn is het wettelijk verplicht dat ik de huur terug krijg? En vanaf welk punt is het verstandig om verdere stappen te nemen?

Ik begrijp dat dit een frustrerende situatie kan zijn. In het algemeen, zijn er geen specifieke wettelijke termijnen omtrent het terugbetalen van de \"te veel\" betaalde huur na beƫindiging van de huurovereenkomst. De wet zegt in dit geval alleen dat de verhuurder gehouden is de onverschuldigde betaling terug te betalen \"binnen een redelijke termijn\". Wat als een redelijke termijn wordt beschouwd, varieert echter afhankelijk van de omstandigheden.

Als eerste stap zou ik aanraden om te proberen verder te communiceren met de verhuurder/makelaar en een specifieke aanvraag voor restitutie in te dienen. Dit kan telefonisch, maar het is aan te raden om dit ook schriftelijk of per e-mail te doen, zodat u een overzicht heeft van uw pogingen.

Als het nog steeds niet lukt om een reactie te krijgen of uw geld terug te krijgen, is het verstandig om een aangetekende brief te sturen, waarin u een deadline stelt voor de terugbetaling. Daarin zou u kunnen aangeven dat als de makelaar niet binnen deze termijn reageert, u verdere stappen overweegt, zoals het inschakelen van een advocaat of eventueel een incassobureau.

Als dit ook geen resultaat oplevert, zou u juridisch advies in kunnen winnen. Er zijn mogelijkheden om een procedure te starten bij de kantonrechter, maar dit kan kosten met zich meebrengen en het is raadzaam om hier met een advocaat over te praten.

Let op: dit is algemeen advies en kan afwijken van wat in uw specifieke situatie van toepassing is. Neem bij twijfel altijd contact op met een advocaat of jurist."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag