Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Afgelopen zondag is mijn ex vrouw ¨met vaak woede aanvallen lijkend op bordeline/narcistisch gedrag¨mijn huis binnen gedrongen en nadat ik vroeg of ze mijn woning wilde verlaten viel ze mij aan en uit noodweer heb ik haar tegen haar hoofd geslagen en ook haar vriend die een ervaren bokser is vloog mij aan en sloeg mij meerdere keren tegen mijn hoofd en kneep mij keel dicht en hij zei ik knijp hem kapot en nu wilde ik weten of dit volgens de wet allemaal mag of niet aangezien de politie al vaker aangiftes heeft geseponeerd wegens bedreigingen en lastering etc.Ik geloof dat deze situatie huisvredebreuk is inclusief mishandeling en geen idee hoe het zit met een ervaren/getrainde vechter ¨bokser/uitsmijter?¨ volgens mij gelden daar zwaardere straffen voor maar ik kan daarover er niks over vinden op het internet?.

Uw vraag is helaas niet eenvoudig te beantwoorden.
Het zonder toestemming binnengaan van een woning kan inderdaad huisvredebreuk opleveren, maar er zijn meer omstandigheden die daarbij een rol spelen. Heeft u uw ex vrouw bijvoorbeeld zelf binnengelaten en wilde u later pas dat ze weg ging, of heeft u direct aangegeven dat ze niet welkom waren?
Of er sprake is van strafbaar geweld hangt ondermeer af van wie er met het geweld begon. Of het verdedigen met geweld onder noodweer valt hangt af van omstandigheden als: werd u aangevallen, kon u nog weglopen, hoe ernstig was de aanval, had u ook met minder geweld de aanval kunnen pareren., etc. Een strafrechtadvocaat kan met u bekijken of er in uw geval sprake is van een noodweersituatie. In dat geval kunt u erover nadenken om aangifte te doen tegen uw ex-vrouw en eventueel ook haar vriend. Het kan echter ook zijn dat de politie u nog wil horen over het voorval. Daarbij is het niet uitgesloten dat u als verdachte kan worden gehoord.

Wat betreft de strafverzwaring voor de vriend van uw ex-vrouw: de rechter kan er inderdaad rekening mee houden dat iemand een vechtsport beoefent. In dat geval zal een rechter strenger kunnen straffen dan normaal.

Ik kan uw vragen dus niet beantwoorden op basis van de informatie die u nu heeft gegeven. Het is mogelijk om verder in gesprek te gaan en om de zaak nader te bestuderen. Hieraan kunnen wel kosten verbonden zijn.
Ik wil u in ieder geval dringend adviseren om een advocaat te raadplegen als u op het politiebureau moet verschijnen (ongeacht of dit als verdachte of getuige is).

Beoordeel dit antwoord:

Gelet op hetgeen u schetst, zou u ook alvast kunnen overwegen een straat- en contactverbod aan te vragen tegen uw ex-vrouw en haar vriend. Daar heeft u de bijstand van een advocaat voor nodig. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor jullie reacties ik heb net wederom aangifte gedaan bij de politie en een straat verbod is niet echt mogelijk denk ik aangezien ik kinderen heb en hier zijn niet echt openbare gelegenheden in de buurt,voor de overdrachten. Maar bij deze wacht ik wel af wat de politie gaat doen een tijd terug hebben ze de vorige aangiftes geseponeerd maar ik ben al blij als het genoteerd staat voor als ze andere lastig vallen in de toekomst zodat ze dan nogmaals kunnen zien waar het probleem ligt. ik zelf heb al een pro deo advocaat vanwege een zaak tegen hun vanwege kindermishandeling en verandering van omgangsregeling maar bij alle mails die ik stuur krijg ik geen bericht terug vandaar dat ik het hier even vroeg.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag