Stel vraag

Particulier


afgelopen september/oktober kreeg ik een e-mail van mijn autoverzekeringen maatschappij dat de autoverzekering stop is gezet per direct, ik snapte hier uiteraard is niets van dus ik had gebeld wat bleek, ze hadden 2 keer niet af kunnen schrijven. ze hebben e-mails verstuurd maar aangezien ik bijna niet in die email box keek kreeg ik dit te zien. balen natuurlijk, ik de maatschappij gebeld of ik een regeling kon treffen die beste man zei dat ik coulance aan moest vragen, wat ik gedaan heb de dag erna omdat de dag ervoor hun storing in het systeem hadden. maar nee helaas ze konden en wilde geen coulance regeling treffen ook niet nadat ze terug konden zien dat ik gewoon daarvoor de maanden netjes betaald had. ik heb toen de verzekeringsmaatschappij gebeld waarbij wij alles hebben verzekerd en mijn verhaal gedaan. bij hun kreeg ik gelijk een verzekering op mijn auto omdat hun ook in het systeem konden zien dat ik altijd netjes betaalde. maar nu ben ik door dit bij de CIS geregistreerd als wanbetaler waar ik ontzettend van baal. is er een manier dat ik van deze registratie af kan komen ? en ik heb een lopende hypotheek ,en wil naast deze hypotheek nog een hypotheek af gaan sluiten heeft dit gevolgen daarvoor?

U zult allereerst een klacht moeten indienen bij de verzekeraar. Indien het gebruikelijk is dat u de premies na een schriftelijke berichtgeving per post zou betalen, dan ligt het op de weg van de verzekeraar u ook schriftelijk hiervan in kennis te stellen. Indien per email de verzekering is aangevraagd en afgesloten dan heeft de verzekeraar een punt. Ik raad u eerst aan in de algemene voorwaarden te checken wat hierover is bepaald. Persoonlijk vind ik het een rigoureuze maatregel die de verzekeraar treft, zeker gezien het feit dat bij niet-betaling van de premie er gekozen had kunnen worden voor schriftelijke benadering per post.
Voor het aanvragen van een hypotheek kan de CIS-melding een belemmering zijn maar dat hoeft niet. Een hypotheekverstrekker hoeft niet in dit systeem te checken.

Mocht er een juridisch geschil ontstaan, neemt u dan desgewenst contact met mij op verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag