Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Afdwingen einddatum dienstverband?

Via een medewerker heeft mijn directeur vernomen dat ik ergens anders solliciteer. Mijn directeur heeft mijn directe leidinggevende gevraagd voor een einddatum. Ik heb hier geen gehoor aan gegeven. Vandaag heb ik een gesprek met mijn directeur gehad over deze situatie. Uit het gesprek is gekomen dat mijn directeur een einddatum afdwingt en dit wil hij ook schriftelijk op papier hebben. Mijn directeur gaat ervan uit dat 31-12-22 einde dienstverband is. Maar ik heb meerdere malen aangegeven dat ik aan het rondkijken ben over de mogelijkheden en heb ik nog geen beslissing genomen dat ik weg zou gaan. Mijn directeur heeft na onze gesprek een mail gestuurd met einddatum en verwacht van mij bevestiging. Welke antwoord moet ik hierop geven?

Een werknemer heeft de vrijheid om rond te kijken naar een andere baan en hoeft daar niet op in te gaan. Wat werkgever doet, mag niet. Het is zo dat je daar als werknemer niet aan mee hoeft te werken, tenzij werkgever een gegronde reden heeft voor het beƫindigen van het dienstverband.
De onderlinge relatie zal echter wel een deuk hebben opgelopen en misschien is het goed om samen en vrijblijvend over de situatie en het vervolg verder te praten. Dat kan als u contact opneemt met mij (info@boksjuristen.nl of 06 21387715)
Succes in ieder geval.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag