Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Advocaat rechtszaak erfenis?

AMSTERDAM: Ik ben een zoon van een Indische vader die geboren is in 1929 te Batavia, en heb Indische grootouders die al zijn overleden. Ik zie grote problemen in de nabije toekomst over de erfenis. Ik ben vast op zoek naar een advocaat of juridisch adviseur met een passie voor ons koloniaal verleden en met oog voor detail. Mogelijk komt er een rechtszaak (2 zussen waarvan een uit Italië) en goede documentatie met feiten is mijn wens… voor het nageslacht.

Verstandig om tijdig maatregelen te nemen. Ik heb geen passie maar wel belangstelling voor ons koloniaal verleden. Uw vraag intrigeert me. Misschien kan ik iets voor u doen. Misschien eens overleggen met elkaar? Ik ben een advocaat die uitsluitend erfrechtzaken behandelt. Gevestigd in Welsum, dat is nabij Deventer. mail: vanderkolk@arsjuris.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor de reactie. Een goed verhaal begint met een boeiende vraag. Mijn situatie is als volgt: Ondernemende burgers die een kapitaal opbouwen gedurende hun werkjaren denken vaak rationeel over erfenis https://youtu.be/Irupp1V1Cng Mijn ouders behoren niet tot die categorie. In 1950 zijn mijn grootouders vanuit Indië naar Nederland gekomen en hebben een herenhuis gekocht. In 1970 is mijn grootvader overleden en zijn mijn ouders met familie bij mijn grootmoeder (om de hoek) ingetrokken. Mijn vader werd eigenaar van het pand en mijn oom en tante hadden het nakijken. Spoedig werd druk verbouwd en mijn bejaarde oma kwam in een flatje terecht. Nadat zij in 1999 in een verzorgingshuis is gestorven zijn mijn ouders verhuisd naar Friesland, en wonen nu pal achter het huis van mijn jongere zus. Ikzelf ben informeel onterfd op mijn verjaardag in 2001. Als ik nog ergens aanspraak op kan maken wil ik dat graag besteden aan verslaglegging (juridisch discours, feiten) en aan goede doelen. Voor mij wordt dit een thuiswedstrijd die Italië (oudere zus) zeker niet mag winnen.


Informele onterving is een fenomeen dat het Nederlandse erfrecht niet kent. Uit uw verslag maak ik op dat uw beide ouders nog leven. Pas na hun overlijden weet u of u al dan niet bent onterfd. Zo ja, dan heeft u nog de legitieme portie, zo nee, dan heeft u de gewone erfgenaamrechten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag