Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Advocaat berekent kosten zonder verder overleg

Op 4 maart heb ik een gratis vrijblijvend gesprek aangevraagd van 30 min. bij de advocaat. Hier heb ik het geschil met mijn werkgever uitgelegd en de advocaat gevraagd of het handelen van mijn werkgever rechtsgeldig is. De advocaat gaf aan hierover moeten na te denken aangezien de kwestie niet zo zwart wit was als gedacht.

Op 11 Maart neemt de advocaat telefonisch contact op om zijn conclusie toe te lichten. Dit telefoongespreek duurt ca. 25 minuten. Hierna stuurt hij nog per mail een opdrachtbevestiging terwijl op dat moment nog geen sprake is van een procedure en ik ook geen (schriftelijk) akkoord hiervoor heb gegeven. 12 Maart volgt nog een schriftelijke toelichting van het telefonische gesprek van de dag ervoor. 12 Maart geef ik schriftelijk per mail te kennen niet verder te willen gaan met deze zaak omdat onze opvattingen in deze zaak te veel verschillen. Vervolgens blijft de advocaat telefonisch contact met mij zoeken ondanks mijn mail. Op 17 Maart volgt nog een laatste telefoongesprek (ca. 25 min) waarin de advocaat aangeeft mij toch evengoed willen te vertegenwoordigen en als er vragen zijn kan ik contact opnemen. Ik laat niets meer horen en op 23 Maart laat ik nogmaals schriftelijk weten geen verdere stappen te willen ondernemen.

Nu 25 Maart krijg ik een mail van gezegde advocaat dat hij kosten in rekening wil brengen voor het bijstaan in mijn casus. Bij navraag welke kosten hiermee gemoeid zijn krijg ik geen antwoord en alleen het aanhoudende verzoek mijn BSN te overhandigen zodat hij een toevoeging kan aanvragen.

Welke stappen kan ik hier tegen ondernemen en kan dit zomaar?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag