Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Administratie en tijd in rekening brengen bij klagende huurder?

Ik verhuur een woning. De huurder maakt alles erg moeilijk en onnodig en ook stapt ze naar een advocaat dat gratis voor haar werkt omdat haar inkomen te laag is. Het gaat meer over berekening en voorwaarden van een huurcontract, alles staat duidelijk in het contract, maar dan komt het dat het niet zo is en ze denkt zo, en die advocaat gaat ook mee en valt mij lastig en stuurt mij mail op mail. Ik moet benadrukken dat alles onterecht is . Als verhuurder heb ik geen hulp en als ik een advocaat inschakel, kost dat geld en dit kan ik niet betalen en is ook zonde, omdat ik weet dat het niet terecht is. Mijn vraag: kunnen de uren die ik met deze afhandeling bezig ben op haar verhalen? Laat staan dat het zoveel onrust en stress met zich meebrengt.

Goedemiddag,

Doorgaans kunt u de tijd die gepaard gaat met het afhandelen van zulke kwesties, niet verhalen op de wederpartij. In geval een procedure bij de rechtbank wordt gestart door de wederpartij, kan het zijn dat de wederpartij de kosten van het proces en ook (een deel van) uw juridische kosten moet vergoeden.

In geval uw huurder een beroep doet op bepalingen in de huurovereenkomst in zijn optiek juridisch niet juist zijn, dan is het aan te raden hier op de juiste wijze hierop te reageren, ook als u het er niet mee eens bent. Als uw pogingen daartoe nog niet hebben geholpen, is het zeker aan te raden juridische bijstand in te schakelen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken,

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag