Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Actie tegen wietoverlast portiekwoning?

Ik woon in een oude portiek woning op de eerste verdieping, waar twee woningen zijn. In de ene woon ik, in de andere de overlastgever.
Ik woon er sinds 2019 en er is af en toe wel eens een wietlucht te ruiken, maar dit was slechts af en toe.
Tegenwoordig, sinds een maand of twee, is er meerdere uren per dag, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, en zelfs 's nachts een wietlucht te ruiken.
Ik had al een vermoeden van wie het afkomstig was, maar diegene negeert mij compleet na een woordenwisseling van 2 jaar geleden.
Dus heb ik in eerste instantie de woningstichting gebeld, omdat ik vermoedde dat de zoons van mijn overbuurvrouw dus eigenlijk, ook plantjes hadden en het staat in het huurcontract dat het verboden is, ook al zijn het er minder dan 4.

Zij hebben mij doorverwezen naar de politie, welke al twee keer polshoogte is komen nemen, en ze hebben mij ook teruggebeld met hun waarneming (wat natuurlijk weer net op het verkeerde moment is geweest) en ze hebben mij ook al teruggebeld met de mededeling dat ze mij binnenkort weer terug bellen, nadat ze nog een keer polshoogte gaan nemen.

Nu sprak ik vandaag mijn bovenbuurvrouw (ons portiek heeft 6 woningen met 2 woningen per verdieping) en zij had ook last van de wietlucht. En zij weet dat sinds 2 maanden de zoon van de overbuurvrouw weer bij haar inwoont, nadat die zijn huis is uitgezet, en dat het die zoon is die dus voor de overmatige wietlucht zorgt.
De wietlucht is vooral in het portiek te ruiken op mijn verdieping, maar het extreemst is het als je naar de begane grond loopt, waar ik altijd naar mijn schuur toe loop om mijn fiets te pakken.
Het is dus het meeste te ruiken op de begane grond, maar helaas komt de wietlucht zelfs mijn woning binnen. En hier heb ik nog een toelage op.
Twee weken geleden is bedrijf A. (dat is een initiatief van de gemeente) langs gekomen om kleine energiebesparende maatregelen te nemen, en hebben ze onder andere een extra tochtstrip op mijn voordeur geplaatst en de rest geïnspecteerd.
Het bleek dat mijn voordeur gewoon goed afsluit, en dat ze dus aan die wietlucht die vanaf het portiek mijn woning binnendringt verder niets kunnen doen.
Nu is het wel wat minder geworden met die extra tochtstrip, maar nog altijd moet ik vaak de deur van mijn woonkamer dicht doen, omdat anders de lucht vanaf de voordeur door mijn halletje mijn woonkamer binnenkomt.
Ook moet ik vaak in slaap vallen met die geur, omdat mijn slaapkamer redelijk dicht bij de voordeur zit, en gelukkig heb ik op de slaapkamer een airco, die de lucht deels af zuigt maar het is natuurlijk niet je van het.

Verder is het vermoeden van mij en mijn bovenbuurvrouw, dat die zoon van de overbuurvrouw illegaal weer bij haar inwoont, omdat we beide weten, toen we nog op goede voet stonden met de overbuurvrouw, dat zij het niet zo hebben op de woningstichting. Dus daarom vermoeden ik en de bovenbuurvrouw dat het dus niet gemeld is bij de woningstichting dat die zoon van de overbuurvrouw weer bij haar in woont.

Al met al, enig idee wat ik, en eventueel mijn bovenbuurvrouw hieraan kunnen doen? Het loopt nu echt de spuigaten uit, en het moet toch niet zo zijn dat ik mijn woonkamerdeur perse dicht moet doen, of met een wietlucht in slaap moet vallen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag