Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Actie tegen buren die abnormaal stoken?

Onze buren van 4 huizen verder wonen in een huis dat versprongen is gebouwd. De rook van hun schoorsteen komt via de daken naar beneden waardoor het bij de meeste windomstandigheden blijft hangen tegen ons huis en door de mechanische ventilatie naar binnen gezogen wordt. Zelfs als alle roosters dicht zitten.
Deze buren stoken abnormaal, in het bijzonder mevrouw, soms is het niet mogelijk om 5 minuten buiten te staan zonder dat ik het aan mijn stem of die van mijn kinderen hoor. Diverse malen worden we wakker in de houtrook of moet ik mijn kinderen in een rook vergeven slaapkamer (ondanks minimale ventilatie) naar bed brengen.

De zoon van deze mensen heeft inmiddels ook al luchtwegklachten opgelopen maar toch vindt mevrouw dat ze omdat ze dit al 33 jaar doet elke dag en in alle omstandigheden, zij het recht heeft om hout te stoken.
Na een meningsverschil hierover zijn ze ook begonnen om extra te stoken en extra afval te verbranden. De gemeente heeft de kachel geïnspecteerd, maar niets gevonden.
Wat kunnen wij nog doen? We zijn al een keer verhuisd in verband met stookoverlast naar een straat die van oorsprong geen houtkachels in de huizen heeft maar dat heeft geen effect gehad. Mijn vrouw is al een maand benauwd en met deze mensen valt niet te praten.
Ik heb de gemeente al gevraagd om actie en gevraagd welke apparatuur gebruikt kan worden om de overlast te meten en te bespreken wat de fijnstof normen zijn. Geen bevredigende reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag