Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Actie slechte verzorging man in verpleeghuis?

Mijn man is 2 jaar geleden opgenomen in een verpleeghuis maar de verzorging van mijn man en het personeel is niet goed te noemen.
Ik ben de echtgenote en heb al diverse keren een klacht ingediend maar er wordt niets mee gedaan. Ik ga elke middag bij mijn man op bezoek en zie daar heel veel gebeuren. Ik heb gevraagd naar een andere kamer maar dit wordt geweigerd. ik verzorg mijn man zoveel mogelijk als ik er ben. In september 2022 door de locatie manager beterschap beloofd maar nu juli 2023 niets verbeterd, alleen de situatie slechter geworden. Ik heb ook een klachten functionaris die deze zaak behandeld, het is ook al met manager Zorg en Welzijn besproken maar deze doet er niet veel aan. Vanmiddag een gesprek gehad en weer de problemen naar voren gebracht bij zijn klachten functionaris. Maar nu is het zo dat ik alleen in zijn kamer mag komen en in de verdere woning omdat ik teveel zie hoe hij behandeld wordt, ik wil dat hij goed verzorgd wordt. Ik heb gezegd dat ik mijn man wil bezoeken zonder dat ik mij moet melden en hij zich prettig moet voelen als ik op bezoek kom. Hij voelt zich erg ongelukkig met de situatie en voelt wat er aan de hand is en dat beïnvloedt zijn ziekte. Mijn man heeft vasculaire demente en parkinsonisme, is 85 jaar en verblijft in een woning dementie met nog 5 personen die in een veel verder gevorderd stadium zitten wat voor mijn man heel erg is.
Het is heel slecht gesteld met de verzorging, verzorgsters en het is er vuil. Wat kan ik verder ondernemen tegen deze praktijken in deze instelling en zijn ze juridisch aan te klagen voor hun gedrag, waar kan ik terecht, moet ik het via het bestuur regelen nu de managers niet mee werken?
Het is al erg als je in een verpleeghuis wordt opgenomen voor beiden, maar dan nog de onwil van een verpleeghuis die je behandelt als een nummer en niet als mens.
De klachtenfunctionaris is onafhankelijk maar wel in dienst van. De benaming staat niet hieronder vermeld, maar ik neem dan maar familie. Mogelijk komt het bij de juiste persoon.

Beste,

Het spijt me te horen dat u problemen ondervindt met de verzorging van uw man in het verpleeghuis en dat uw eerdere klachten niet serieus zijn genomen.

Als interne procedures niet tot een bevredigende oplossing leiden, kunt u overwegen om een externe klachtenprocedure te volgen. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een regionaal klachtenmeldpunt voor zorg- en welzijnsinstellingen, of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd informeren.

Ik kom graag met u in contact om dit te bespreken, u kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via: info@dutchlawadvice.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag