Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Actie overlast buren huurwoning?

Wij ervaren al 1.5 jaar lang overlast van onze onderbuurvrouw, dit uit zich in verschillende vormen: bedreiging, overlast met bijvoorbeeld muziek, uitschelden, treiteren, vandalisme etc. Deze overlast melden wij al die tijd al bij onze verhuurder maar sinds deze week geven zij aan hun handen van de situatie te trekken, aangezien zij niets (meer) kunnen betekenen. (Volgens hun zouden zij meerdere brieven hebben gestuurd naar de onderbuurvrouw). Wij hebben voldoende bewijs dat de onderbuurvrouw deze vormen van provocatie daadwerkelijk verricht en hebben dit tevens gemeld bij de politie en het meldpunt zorg en woonoverlast van de gemeente. Ook vanuit hun lijkt er weinig actie te worden ondernomen maar wij hebben nog steeds last van deze overlast.
Buiten het feit dat deze onderbuurvrouw voor overlast zorgt, maakt zij ook regelmatig een verwarde indruk. De onderbuurvrouw heeft al een verleden met de verhuurder en oude bewoners van ons appartement en daar boven. Mevrouw heeft namelijk een aantal jaar geleden onder invloed een pannetje op het vuur laten staan en daarmee de appartementen in brand gezet. Helaas is zij weer terug haar appartement ingetrokken en is het ons opgevallen dat deze mevrouw weer aan de alcohol (en wat meer?) geslagen is. De tassen met flessen wijn liggen verspreid in haar tuin en dumpt zij ook gewoon aan de overkant in een bouwcontainer. Ze steekt het dus ook niet onder stoelen of banken. Mede vanwege haar verleden voelen wij ons dan ook zeker niet veilig in ons eigen huis. Wij vrezen het ergste en zijn bang dat het verleden zich nog wel eens kan gaan herhalen.

Wij zitten echt met de handen in onze haren en weten niet meer hoe wij dit moeten aanpakken aangezien de instanties, hierboven genoemd, niets lijken te doen. Het “melden” (inclusief bewijs) wat dan ook steeds herhaald wordt wat zouden moeten doen lijkt dan ook niet voldoende.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag