Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Actie overlast airco buren?

Onze buren hebben twee weken geleden een airco laten plaatsen. De buitenunit is op het dak van hun aanbouw gezet, precies op de grens met onze grond. De airco zou geruisloos zijn. Echter, 's nachts horen wij de airco ontzettend goed. Het geluid is zelfs om gek van te worden. Op de slaapkamer die een raam naast de buitenunit heeft, is het niet mogelijk om normaal te slapen. Een raam openzetten kan eigenlijk ook al niet meer, omdat de airco de hele nacht doorgaat.
Ook overdag ervaren wij veel hinder van de airco. Een constant gezoem in ons hoofd waardoor een soort van misofonie ontstaat. Onder de airco hebben wij namelijk ons terras. Deze bevindt zich tussen de aanbouw van de buren, de woning en onze berging. Het geluid weergalmt tussen de muren van de aanbouw, berging, woning. Zo erg dat we er inmiddels niet meer kunnen zitten. De buren houden de airco namelijk (op dagen boven 20 graden) bijna de hele dag aan. Het gaat niet om een uurtje.

De airco is dus geplaatst op de grens met ons huis/tuin. Staat lange tijd overdag en de hele nacht aan. Op de decibelmeter op de telefoon lijkt er ongeveer 35 decibel uit het apparaat te komen. Er zit geen geluidskast om de buitenunit heen. Klachten die wij inmiddels ervaren, zijn onder andere: constant gezoem in het hoofd, misofonie, misselijkheid door het constante geluid.

Mogen wij eisen dat de buitenunit verder van de grens geplaatst wordt en dat er een geluidsisolerende kast om de buitenunit wordt geplaatst?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag