Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Actie oplichting dakdekkersbedrijf?

Toen we lekkage hadden in ons huis, hebben wij een bedrijf laten komen om dit te repareren. J. is toen gekomen en heeft de reparaties gemaakt. Een paar maanden later hebben wij nog steeds lekkage en zijn ze weer gekomen om eraan te werken. Het probleem is nu dat er nog steeds lekkage is en andere vakmannen hebben gezegd dat er geen werk is verricht op het dak. J. is nu nergens meer te vinden. De website is niet meer online, ze zijn uitgeschreven bij de KvK.
Ik vroeg me af of er stappen waren die gemaakt kunnen worden aangezien ze zich niet aan de afspraken hebben gehouden, maar wij hebben wel betaald.

Het is een vervelende situatie waarin u zich bevindt. Er zijn inderdaad een aantal stappen die u zou kunnen ondernemen, hoewel uw mogelijkheden enigszins kunnen variƫren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw zaak.

1. Bewijs verzamelen: Bewaar alle communicatie en documenten die u hebt met betrekking tot de afspraken en betalingen aan het bedrijf. Dit kan nuttig zijn als bewijs van de overeenkomst en het falen van het bedrijf om aan hun contractuele verplichtingen te voldoen.

2. Politie: Als u van mening bent dat u het slachtoffer bent geworden van fraude of oplichting, is het zinvol om aangifte te doen bij de politie. Zij kunnen dan eventueel een onderzoek starten naar de activiteiten van het bedrijf en de persoon in kwestie.

3. Consumentenbescherming: In Nederland zijn er verschillende autoriteiten en organisaties die consumenten helpen die zijn benadeeld door bedrijven. U kunt bijvoorbeeld een melding maken bij het meldpunt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

4. Civiele vordering: Afhankelijk van de omstandigheden en de waarde van het geschil, kan het mogelijk zijn om een civiele vordering in te dienen tegen het bedrijf of de individuele ondernemer. Dit kan ingewikkeld zijn en het is raadzaam om u hierover te laten adviseren door een jurist of advocaat.

5. Faillissementsprocedure: Als het bedrijf is uitgeschreven bij de KvK, maar nog steeds schulden heeft, kunt u proberen om een faillissementsprocedure tegen het bedrijf te starten. Dit kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn.

Houd er rekening mee dat het resultaat niet altijd gegarandeerd is en dat het mogelijk is dat u niet in staat zult zijn om uw geld terug te krijgen, vooral als het bedrijf geen activa of middelen heeft om de schuld te betalen."
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag