Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Actie ondernemen schimmel in huis?

Ik huur een appartement in Rotterdam-Zuid.
Begin februari hebben wij aan de beheerders van onze appartement doorgegeven dat het verf in onze slaapkamer was opgezwollen en vochtig leek. Na heel lang achter hun aangezeten te hebben is de loodgieter bij ons langsgekomen om te controleren. Volgens de loodgieter was er bij de bovenburen ergens in het dak een opening wat voor vocht heeft gezorgd. Er zou een aannemer langs moeten komen bij de buren, maar die waren toen net op vakantie. Na weer een lange tijd gewacht te hebben zeggen de beheerders opeens dat de lekkage van de rechterburen moet komen, en dat wij contact met hun op moeten nemen voor dit.
Nu zijn we ongeveer 5 maanden verder en onze muur is nog erger geworden. Ook is er schimmel in onze slaapkamer ontstaan, waardoor wij constant ziek zijn. Wij zijn continu achter hun aan blijven gaan, maar ze nemen het blijkbaar niet serieus. Wij voelen alsof ze een spelletje aan het spelen zijn.

Ik zoek nu juridisch advies om tot een oplossing te komen. Ik heb een dochter van pas 1 jaar en mijn partner die veel te vaak ziek zijn.

Goedemorgen,

Vervelende situatie waar u in verkeert. De verhuurder dient een woning in een goede staat op te leveren. Gedurende de huurperiode dient de verhuurder te zorgen dat gebreken verholpen worden. Indien dat niet gebeurt, heeft u het recht dit te vorderen van uw verhuurder. Een verregaande maatregel is dat u de huur kunt verminderen totdat het gebrek is verholpen. Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik kunt maken, verschilt per geval. Ook biedt de wet de mogelijkheid om het gebrek zelf te laten herstellen (wanneer de verhuurder dit nalaat, terwijl hij aantoonbaar in de gelegenheid is gesteld om het gebrek te herstellen). De kosten kunnen dan verhaald worden op de verhuurder.

Verder kan een schadevergoeding worden gevorderd van de verhuurder. Denk aan immateriƫle schade en medische kosten die worden gemaakt. Er dient wel sprake te zijn van fysieke klachten die aantoonbaar zijn ontstaan vanwege het ontstane gebrek (schimmel in de woning). U draagt echter wel de bewijslast bij het aantonen van de samenhang tussen fysieke klachten en het ontstaan daarvan. In sommige gevallen kan dat een lastige opgave zijn. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag