Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Actie bij niet betaling ZZP-er door bedrijf?

Ik ben ingehuurd om met een heftruck lading klaar te zetten om een schip te laden. Deze dagen zijn via de mail bevestigd. Nu heeft de verzekering van dit schip vanwege de weersomstandigheden telkens op het laatste moment het werk uitgesteld. De lading zou niet verzekerd zijn. Nu heeft het bedrijf dat de bevrachting regelt via de mail bevestigd dat ze de dagen dat we daar voor niets zijn geweest geheel of sommige dagen gedeeltelijk zouden betalen. De factuur is verstuurd met een betalingstermijn van 30 dagen. Er zijn nu 2 herinneringen verstuurd maar er is nog geen betaling ontvangen.
Wat zijn mijn rechten hierin en wat kan ik nu doen?

Beste heer, mevrouw,

In zijn algemeen kan ik het volgende zeggen over onbetaalde facturen. Het is dan van belang om een sommatie uit te sturen met een goede aanzegging van de buitengerechtelijke incassokosten en wettelijke handelsrente, met de aankondiging dat bij een niet tijdige betaling er een procedure bij een kantonrechter aanhangig gemaakt zal worden.

Mocht je behoefte hebben aan het opstellen van zo'n brief of het voeren van een procedure dan kan ik dat voor jou doen. Stuur dan een e-mail naar pjdejong@solutionsadvocaten.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag