Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Achterstallige huur innen

Iemand heeft sinds 2012 een boot bij ons gestald en de afgelopen 6 jaar geen huur meer betaald. Wat is ons recht ten opzichte van de boot als we deze mensen niet kunnen bereiken om de achterstallig huur te betalen of de boot op te halen?
we hebben geprobeerd ze te bereiken maar krijgen geen gehoor en berichten worden niet gelezen.

Het is belangrijk te weten wat u destijds heeft afgesproken (schriftelijk of mondeling?).

U geeft aan dat er al zes jaar geen huur is betaald. Is er in die tijd wel gebruik gemaakt van de boot? Bij een eventuele beoordeling zal mee kunnen spelen dat er al geruime tijd sprake is van het niet nakomen van de overeenkomst. Hierdoor is het waarschijnlijk niet redelijk om nu bijvoorbeeld binnen twee weken verregaande actie te ondernemen.

Het beste kunt u eerst een aangetekende brief proberen te sturen om betaling of verwijdering van de boot te vorderen. Bij geen reactie kunt u mogelijk op hun kosten de boot laten verwijderen. Maar het is verstandig de zaak in dat geval te laten beoordelen om onnodige risico's te voorkomen.

Vaak helpt het een jurist in te schakelen, dat schrikt meestal toch af (en dat kan meestal op basis van (gedeeltelijk no cure, no pay).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Dennis,

dankjewel voor je antwoord. hierbij enkele aanvullingen;

er is een mondelinge overeenkomst tot stalling van de boot overeengekomen.
in de jaren dat de huur van de boot niet betaald is, is er GEEN gebruik gemaakt van de boot.
de eigenaren zijn in al die jaren ook nooit bij ons geweest.

helaas hebben we geen adres van deze mensen daar ze in de afgelopen jaren enkele keren blijken te zijn verhuisd.
ik heb een poging gedaan om de mensen via facebook te benaderen, maar ook op deze verstuurde prive berichten krijg ik geen reactie.

het enige wat ik kan bedenken is bij de bank waar de rekening bekend is informatie na te vragen maar dit kan natuurlijk niet in verband met de AVG....

wat kunnen we nog doen? op welk moment mogen wij beschikken over deze boot of blijft deze ten alle tijde van de eigenaar?

verneem graag je reactie, bij voorbaat mijn dank.

groeten Anneli


Bij huur van opslagruimten (ik ga daar even voor het gemak van uit, mogelijk is daar bij u geen sprake van) kan de huurovereenkomst opgezegd worden met een termijn van 1 maand. Bij het opzeggen van de huur kunt u ook een ontruimingsaanzegging doen. Op grond van de wet geldt er meestal ontruimingsbescherming van twee maanden.

Stel dat u deze maand opzegt per 31-03-22. Dan zou er tot en met 31-05-22 nog ontruimingsbescherming zijn. Op 1 juni zou u dan tot ontruiming over mogen gaan.

Het is het verstandigst om per aangetekende brief of deurwaardersexploot op te zeggen en de ontruiming aan te zeggen. De deurwaarder kan in bepaalde gevallen een adres check doen. Daar komt ook bij dat in dit geval de huur er zelf voor gezorgd heeft dat u hem/haar niet meer kunt vinden.

U zult geen eigenaar van de boot worden. Maar u mag dan wel laten ontruimen.

Indien u wenst dat ik de zaak voor u beoordeel of wilt overleggen of ik u kan bijstaan dan kan ik u een vrijblijvend voorstel doen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag