Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Achterstallig onderhoud en verwaarlozing van koopwoning buurman.

Het probleem is dat onze buurman zijn woning verwaarloost en dit inmiddels onveilige situaties oplevert. Buurtbemiddeling, bemoeizorg en de wijkagent hebben allen hun best gedaan, maar de situatie verandert niet. Alles is geprobeerd.

De gemeente geeft nu aan geen actie te ondernemen op basis van de ASO wet, (artikel 151d Gemeentewet), aangezien er geen sprake is van geluidsoverlast.

In hoeverre zouden we ons kunnen beroepen op artikel 1a of 1b van de woningwet, en wat zijn dan de verplichtingen van de gemeente, de woningeigenaar en ons als buren?

Er kan een beroep worden gedaan op de woningwet, door een klacht in te dienen bij de gemeente afdeling Bouw- en woningtoezicht vanwege achterstallig onderhoud van de desbetreffende woning. De eigenaar zal dan worden gemaand om tot herstel en onderhoud over te gaan als dit nodig mocht zijn. Voor u zelf heeft dit geen gevolgen.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag