Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Achterhalen verblijfadres kinderen?

Mijn broer is gescheiden, heeft geen contact met zijn kinderen. Nu is zijn ex met de kinderen verhuisd. Voorheen wist hij hun verblijfadres. Zo kon hij toch nog bijvoorbeeld een kaart sturen. Hoe kan mijn broer achterhalen wat hun nieuwe adres is? Hij wil alleen weten waar ze nu verblijven. Kan dit via een advocaat of gaat dit via de rechter?

Het is begrijpelijk dat uw broer graag het verblijfadres van zijn kinderen wil achterhalen. Er zijn een aantal stappen die hij kan nemen om dit te proberen.

Vraag aan de ex-partner: Het is de meest voor de hand liggende stap om te vragen aan zijn ex-partner waar de kinderen verblijven. Het kan zijn dat zij bereid is om deze informatie te delen. Het is echter mogelijk dat zij dit niet wil of kan doen.

Zoek naar informatie online: Uw broer kan proberen om informatie online te vinden over de verblijfplaats van zijn kinderen. Hij kan bijvoorbeeld sociale media-accounts van zijn ex-partner of haar familieleden bekijken. Het is echter belangrijk om op te merken dat privacywetten dit soort zoekopdrachten beperken en dat het ook mogelijk is dat de ex-partner bepaalde informatie privé heeft gemaakt.

Huur een advocaat in: Een advocaat kan uw broer helpen om de rechterlijke beslissingen rondom de scheiding te begrijpen en wat zijn rechten zijn. De advocaat kan vervolgens helpen om contact op te nemen met de ex-partner om het adres van de kinderen te achterhalen. Als de ex-partner niet bereid is om de informatie te delen, kan de advocaat een verzoek indienen bij de rechter om dit af te dwingen.

Vraag om hulp van een bemiddelaar: Een professionele bemiddelaar kan helpen bij het oplossen van conflicten tussen uw broer en zijn ex-partner en kan proberen om de ex-partner te overtuigen om het adres van de kinderen te delen. Bemiddelaars kunnen echter geen juridische stappen ondernemen om informatie af te dwingen.

Het is belangrijk om op te merken dat het achterhalen van het verblijfadres van kinderen een gevoelige kwestie kan zijn en er beperkingen zijn op wat uw broer kan doen om deze informatie te verkrijgen. Het is altijd het beste om de juiste juridische en professionele ondersteuning te krijgen om ervoor te zorgen dat uw broer geen wettelijke grenzen overschrijdt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag