Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Achterburen verplichten tot blindering ramen?

Sinds 25 jaar huur ik een rijtjeswoning van een WBV. Zelf bewoon ik het hoekhuis van dit rijtje. Achter mijn achtertuin staat een woning waarvan de bovenverdieping 5 jaar geleden, na overerving, een andere bestemming kreeg (van bedrijf naar bewoning). (NB. Vanuit mijn achtertuin kijk ik uit op een zijmuur van dat huis). De toenmalige eigenaar (een private "huisjesmelker") heeft eigenhandig dakkapellen gebouwd, ook aan de kant van mijn tuin, waardoor de privacy in mijn achtertuin in het gedrang kwam. In goed overleg met hem heeft hij die ramen van matte folie voorzien, zodat toekomstige huurders geen zicht zouden hebben op mijn achtertuin. Deze afspraak is nergens formeel vastgelegd.
Echter; vorige week vernam ik bij toeval (er waren bouwvakkers aan het werk) dat hij die woning heeft verkocht aan een vastgoed bedrijf. Zij hebben de folie verwijderd. Zodra er huurders komen wonen ben ik alle privacy in mijn achtertuin kwijt. Uiteraard vind ik dat vervelend.
Tussen mijn achtertuin en de zijmuur van dat huis loopt een tegelpad (4 tegels breed = ruim ca 120 cm).
Ik heb gekeken op perceelloep.nl/ESDOO/E/3140 en daar heb ik de indruk dat de erfgrens precies midden door dit tegelpad loopt.
Ik heb gemeten; vanaf het midden van dit tegelpad, tot waar de ruit van de dakkapel zich bevindt is haaks bekeken, ca 110 cm

Mijn vraag is: Hoe kan ik er voor zorgen dat de eigenaar of huurder van mijn achterbuurhuis de ramen van de dakkapel blindeert (die uitzicht hebben op mijn achtertuin)?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag