Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Accommodatie vergoeden vliegreis bij annulering?

Onlangs heb ik online een themaweek/arrangement geboekt bij een hotel in Italiƫ, echter heeft dit hotel een maand later de reis geannuleerd, dit betrof een keuze van het hotel zelf.
Ik had helaas al de vliegtickets betaald en het hotel gaf mij de keuze om alsnog te komen op de geplande datum echter dan zonder arrangement of op een andere datum te komen, hier willen wij echter geen gebruik van maken.
Ik heb gevraagd aan het hotel om de gemaakte kosten voor de vliegtickets te vergoeden echter wil het hotel hier niet aan mee werken.
Wat zijn mijn rechten in dit geval? Ik heb hier geen verzekering voor et cetera.

Omdat ik geen specifieke casus kan krijgen over de situatie waarin u zich bevindt, kan ik u algemene informatie geven over de rechten die u heeft als iemand een contract breekt.

Als het hotel het door u geboekte arrangement annuleert, moet het hotel u normaal gesproken compenseren. Dit zou alle kosten moeten zijn die u redelijkerwijs heeft moeten maken als gevolg van de annulering, wat ook uw vliegtickets kan omvatten.

Het zal erg belangrijk zijn om de algemene voorwaarden van de boeking met het hotel te controleren. In deze voorwaarden kunnen bepalingen zijn opgenomen over wat er gebeurt in het geval van een annulering door het hotel. Daarnaast, als u geboekt heeft via een reisportaal of -bedrijf, kunnen ook hun algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Als je overweegt om juridische stappen te ondernemen, kan het verstandig zijn om eerst juridisch advies in te winnen. Zo kunt u bijvoorbeeld een gespecialiseerde advocaat contractenrecht raadplegen om te beoordelen of u een sterke zaak heeft en wat uw mogelijkheden zijn.

Misschien is het ook nuttig om contact op te nemen met een consumentenorganisatie zoals Consuwijzer. Zij kunnen u mogelijk verder advies geven over uw rechten als consument in deze situatie en u adviseren over de te volgen stappen.

Houd er echter rekening mee dat uw rechten en mogelijke vergoedingen kunnen variƫren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie. Een concrete en gedetailleerde analyse van uw kwestie is altijd noodzakelijk om uw rechten en plichten volledig te begrijpen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag