Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Acceptatie offerte zonder machtiging?

Mijn zus heeft een offerte geaccepteerd voor mijn moeder voor een dakdekker. De offerte klopt niet. Wij hebben het vermoeden dat de dakdekker niet ter plaatste is geweest om de situatie op te nemen. Dit leiden wij af op de wijze waarop de foto’s van het dak zijn genomen. Deze zijn namelijk door een andere dakdekker genomen en doorgestuurd. Wij hebben nu de offerte geannuleerd, maar moeten 25% kosten betalen. Dit staat nergens in de algemene voorwaarden en ook is de annulerings nota niet gespecificeerd. Mijn zus is al diverse malen telefonisch lastiggevallen en inmiddels ligt er een dreigbrief. Wat kunnen wij doen.

Goedemorgen,

Heeft u meer redenen waaruit u kunt afleiden dat de offerte niet klopt? Een dergelijke overeenkomst is een overeenkomst omtrent aanneming van werk. U kunt u de klus annuleren (opzeggen). Indien er al werk is verricht na acceptatie van de offerte (denk aan aanschaf van materiaal door het bedrijf), dient u in alle redelijkheid de reeds gemaakte kosten te vergoeden. De aannemer kan niet zomaar 25% 'annuleringskosten' in rekening brengen.

Vaak komt het voor dat annulering van de opdracht vrij snel na acceptatie van de offerte plaatsvindt. De wederpartij moet aantonen dat zij reeds kosten hebben gemaakt. Het is van belang om adequaat te reageren op de aanmaningen. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag