Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Abrupte scheiding door vrouw

Zaterdag 20 mei is mijn vrouw uit huis gegaan en naar haar ouders verhuist. De eerstvolgende correspondentie was de dinsdag erop. Hier zei ze dat ze een advocaat had voor de scheiding en dat ik 2 vragen moest beantwoorden. 1. Wil ik in het huis blijven wonen. 2. Of ik dezelfde advocaat wilde hebben als zij. Ik heb donderdag gereageerd dat ik het gelezen heb en er op terug kom. Ik moest voor het einde van vrijdag reactie geven terwijl ik aangeef dat ik meer tijd nodig heb om het te verwerken. Vanmiddag (vrijdag) krijg ik een mail van de gekochte artikelen tijdens het huwelijk (26 september 2022 zijn we getrouwd) met de vraag, dat ik dit moet aanvullen/controleren).

Ik vind dit heel snel gaan en heb wat algemene vragen over de rechten en plichten m.b.t. welke goederen worden verstaan onder gemeenschap van goederen? Is het verstandig om een eigen advocaat te nemen en hoe kan ik er voor zorgen dat de rust wederkeerd zodat we de scheiding binnen een mentale/emotionele gezond tijdsbestek kunnen afronden.

Aangezien uw vrouw reeds juridische vertegenwoordiging heeft, zou ik u ten zeerste aanraden om ook een advocaat in te schakelen om uw belangen te behartigen. Een ervaren advocaat zal u kunnen adviseren over uw rechten, verplichtingen en mogelijke strategieƫn gedurende het scheidingsproces. Uw advocaat zal u bijstaan bij het indienen van de benodigde juridische documenten, het onderhandelen over de verdeling van eigendommen en eventueel alimentatie, en het waarborgen van een eerlijke afwikkeling.

Wat betreft uw vraag over de gemeenschap van goederen, in Nederland geldt de wettelijke regeling van de gemeenschap van goederen als er geen huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld. Onder de gemeenschap van goederen vallen doorgaans alle bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk zijn verworven. Dit omvat onder andere onroerend goed, bankrekeningen, voertuigen, investeringen, meubilair, sieraden en andere waardevolle bezittingen. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel, zoals erfenissen of schenkingen die onder een zogenaamde uitsluitingsclausule zijn verkregen.

Het is belangrijk op te merken dat elke situatie uniek is en dat de specifieke omstandigheden van uw scheiding van invloed kunnen zijn op de verdeling van de gemeenschap van goederen. Uw advocaat zal samen met u uw financiƫle situatie beoordelen en u begeleiden bij het bepalen van een eerlijke verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen.

Als u graag een vrijblijvend intakegesprek wil inplannen over uw echtscheiding, kunt u telefonisch contact opnemen op 0800-822 4433 of per e-mail via info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag