Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanzeggingsbrief zonder contractvoorwaarden.

Mei 2023 een aanzeggingsbrief voor contractverlenging gekregen, hierin staat dat de arbeidsvoorwaarden nog bepaald moeten worden. Zou juni 2024 geregeld moeten zijn, is tot op heden niet gebeurd. Nu heb ik in december 2023 de mededeling gekregen dat mijn contract niet verlengd wordt.

Is een getekende aanzeggingsbrief zonder voorwaarden hetzelfde als een geldig contract?
Gelden nu de arbeidsvoorwaarden van het eerste verlopen contract of moeten de nieuwe arbeidsvoorwaarden alsnog afgesproken worden?
Kan ik nu gehouden worden aan een relatie en een concurrentiebeding?

Wat zijn mijn rechten in deze?

Het is belangrijk te begrijpen dat ik via deze route slechts algemene richtlijnen kan verschaffen, deze mogen niet als juridisch advies ingezet worden. Voor accuraat en op jouw situatie toegesneden juridisch advies raad ik je aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een jurist of advocaat.

Aanzeggingsbrief en arbeidsovereenkomst zijn aparte documenten met verschillende juridische implicaties. Een aanzeggingsbrief, in jouw geval een aankondiging van contractverlenging, is een mededeling over een mogelijke toekomstige situatie maar niet hetzelfde als een arbeidsovereenkomst of een contractverlenging.

In principe gelden de arbeidsvoorwaarden van het oorspronkelijke contract totdat de nieuwe arbeidsvoorwaarden worden gekenmerkt, tenzij in het oorspronkelijke contract iets anders is vastgelegd. Als er geen nieuwe arbeidsvoorwaarden zijn verstrekt, lijkt het dat het oude contract nog steeds van toepassing is.

Wat betreft je vraag over het relatie- en concurrentiebeding, is het antwoord afhankelijk van wat precies in je laatste contract staat. Als deze bedingen in dat contract voorkomen, blijven zij in principe van kracht na het einde van de overeenkomst, tenzij er een andere overeenkomst is getroffen of tenzij de bedingen onredelijk bezwarend zijn.

Ik raad je inderdaad aan om verdere stappen te nemen en je situatie met een jurist te bespreken. Zij kunnen je specifieker en gedetailleerder advies geven dan ik nu kan geven.
-------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag