Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanvraag transitievergoeding in ziektewet

5 nov as. zit ik 1 jaar in de ziektewet. Ik ben 2 keer ziek geworden. De eerste keer was ik aan het opbouwen en toen werd ik weer ziek en viel ik helemaal uit. Inmiddels ben ik weer aan het opbouwen en zit ik op 5,5 uur per dag (contract van 32 uur /4x8).
Mijn functie is inmiddels ingevuld door iemand anders. Er is niet duidelijk aangegeven of dit tijdelijk is of niet. Er werd gezegd we kijken wel als je weer helemaal terug bent en het weer aankan.
Vanaf 5 november zal ik 70% uitbetaald krijgen ivm 1 jaar (gedeeltelijk) in de ziektewet. Ik heb hier nog geen officiële brief van ontvangen. HR heeft kort aangegeven dat ik naar 70% zal gaan ongeacht het aantal uur dat ik werk (meer dan 70% van 32 uur per week) en dat ik pas naar 100% ga op moment dat ik mijn oorspronkelijke taken weer op pak. De arbo arts heeft aangegeven dat ik op moment dat ik weer fulltime werk (4x8) dat ik rustig aan kan beginnen met 1 portefeuille (ik heb/had er 3 totaal) en zo langzaam opbouwen.
Ik twijfel of ik bij het bedrijf wil blijven omdat ik hoogst waarschijnlijk niet terug zal gaan naar het team van mijn klanten en dat het de vraag is of zij mij weer ergens op dezelfde functie kunnen zetten bij een andere team/klant. Dit moet ik allemaal uiteraard nog bespreken.
Wat ik denk dat het beste scenario is, is om mezelf 100% beter te melden, met wederzijdse goedkeuring en behoud van transitievergoeding weg te gaan zodat ik de tijd heb om me 100% te focussen op mijn herstel en mijn volgende carrière stap. Ik weet alleen niet of dit de beste stap zal zijn en hoe ik dit moet aanpakken en onderhandelen over de transitievergoeding. Ik wil graag 1 maand per gewerkt jaar (4,5 jaar werkzaam).

Indien u terugkeer in uw functie en voortzetting van uw arbeidsovereenkomst minder passend acht, zou u inderdaad met de werkgever kunnen bespreken of er ruimte is om eventueel te komen tot een vaststellingsovereenkomst op grond waarvan de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden. Gebruikelijk is overigens om dan uit te gaan van de wettelijke transitievergoeding als ontslagvergoeding. Een garantie dat de werkgever daarmee akkoord zal gaan hebt u niet. Indien u echter (nog) arbeidsongeschikt bent wegens ziekte, wordt afgeraden om een vaststellingsovereenkomst aan te gaan, omdat u dan uw eventuele uitkeringsrechten in gevaar brengt. Bovendien moet de vaststellingsovereenkomst ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ik adviseer u voordat u stappen onderneemt een arbeidsrechtspecialist te raadplegen. U mag mij gerust vrijblijvend bellen als u wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag