Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Aanvechten strafbeschikking te hard rijden?

Ik ben staande gehouden in de avond en ze gaven aan dat ik te hard reed. Hiervoor zou ik een bekeuring krijgen, maar op dat moment is er niet verteld hoeveel ik te hard reed en wat mijn rechten precies waren. Nu heb ik een strafbeschikking ontvangen waar ik graag in verzet wil gaan, maar ik heb geen idee wat mijn mogelijkheden zijn. Graag ontvang ik daar advies over.

Het is jammer dat je in deze situatie bent beland. Het is belangrijk om te weten dat je altijd het recht hebt om in verzet te gaan tegen een strafbeschikking. Er zijn echter een aantal stappen die je kunt volgen om hiermee om te gaan.

Ten eerste is het van belang om goed de strafbeschikking door te nemen en te controleren of alle gegevens correct zijn vermeld, zoals de datum, tijd en locatie van het incident. Daarnaast dien je te achterhalen hoeveel te hard je hebt gereden, aangezien dit niet meteen is medegedeeld tijdens het staande houden. Het is belangrijk om te weten of dit een forse overtreding betreft of dat het een kleinere overschrijding betreft.

Vervolgens kun je in verzet gaan tegen de strafbeschikking. Het indienen van verzet moet binnen veertien dagen na ontvangst van de strafbeschikking gebeuren. Dit doe je door een brief naar het openbaar ministerie te sturen waarin je aangeeft dat je in verzet gaat tegen de strafbeschikking. Vermeld duidelijk jouw naam, adres en het kenmerk van de strafbeschikking, welke vermeld staat in de brief.

Na het indienen van verzet zal de zaak waarschijnlijk worden voorgelegd aan de kantonrechter. Het is verstandig om in dit stadium juridische hulp in te schakelen. Een jurist kan je helpen bij het opstellen van een verweer en je adviseren over de beste strategie om je zaak te verdedigen.

Het is belangrijk om te beseffen dat ik geen juridisch advies kan geven en dit enkel ter oriƫntatie is. Het is altijd verstandig om een professionele juridische dienstverlener te raadplegen om jouw specifieke situatie te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag