Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Aanvechten boete loslopende hond?

Mijn hond liep los in een openbaar bos. Er naast ligt een sportterrein en tevens afgesloten politiehonden training met hek gescheiden.
Mijn hond liep de eerste keer naar de politiehonden barakken aangezien het hek gewoon wijd open stond.
Een andere dag liep mijn hond weer los in het bos en luisterde niet goed en ging weer door het open hek naar de politiehonden barakken.
Er kwam een agent naar buiten die al mijn gegevens noteerde en dit mocht niet weer gebeuren.
Een derde keer liep ik met de hond aan de andere zijde van het bos maar glipte zij los en in een sprint weer naar de politiehonden, ik er achter aan.
Een andere agent zei: ik hou het kort, u krijgt een proces verbaal thuis gestuurd.
Het strafbaar feit wordt omschreven als Feitcode D537. Is dit juist? Is dit succesvol aanvechtbaar? Of gewoon 100,- betalen?

Feitcode D537 verwijst naar artikel 2.58 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit artikel verbiedt onder andere het laten loslopen van honden op plaatsen waar dat niet is toegestaan.

Er kunnen wel enkele punten zijn waar je wellicht een beroep op kunt doen bij het aanvechten van de boete. Ten eerste, was duidelijk aangegeven dat honden niet los mogen lopen in dit specifieke gebied? Als dit niet het geval was, kan het zijn dat er niet voldoende is gedaan om eigenaren van huisdieren te waarschuwen voor de regel.

Ten tweede, heeft je hond schade gedaan of iemand lastiggevallen? Als de hond simpelweg het terrein heeft betreden, maar verder niets heeft verstoord of niemand heeft lastiggevallen, kan dit mogelijk ook een punt van overweging zijn.

Voordat je een besluit neemt, kan het verstandig zijn om professioneel juridisch advies in te winnen. Elke situatie is uniek en kan verschillende feiten en omstandigheden hebben die van invloed zijn op de uitkomst. Een advocaat of jurist met ervaring in het betreffende rechtsgebied kan je helpen om de beste route te bepalen.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag