Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aanvechten afwijzing zwaarwerkregeling?

Hierbij wil ik graag uw deskundig juridisch advies inroepen met betrekking tot de situatie van mijn vader, waarbij ik hoop dat u ons kunt bijstaan en adviseren.
Mijn vader heeft jarenlang als schilder gewerkt en heeft bijgedragen aan het pensioenfonds via de CAO voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (cao SAVG) gedurende een periode van 39 jaar, van 1979 tot 2018. Echter, gedurende de afgelopen vijf jaar heeft hij in een leidinggevende rol gewerkt bij een schildersbedrijf dat niet onder de genoemde CAO valt.
Recentelijk heeft hij een verzoek ingediend om gebruik te maken van de zwaarwerkregeling, zodat hij vervroegd met pensioen kan gaan. Helaas is dit verzoek afgewezen, zelfs na het aantekenen van beroep. De afwijzing lijkt te zijn gebaseerd op het feit dat hij de afgelopen drie jaar niet meer onder de cao SAVG viel. Dit is naar ons gevoel onrechtvaardig gezien zijn langdurige bijdrage van 39 jaar.

Verder hebben wij vernomen dat de cao SAVG begin 2022 algemeen bindend is verklaard en dat het bedrijf waar mijn vader momenteel werkzaam is, mogelijk wel onder deze CAO valt. Dit bedrijf heeft nog geen stappen genomen om dit te implementeren.
Wij zijn bezorgd over de situatie van mijn vader, met name gezien zijn fysieke gezondheid, die hem momenteel beperkt. Wij willen graag weten of er juridische stappen zijn die we kunnen ondernemen om deze afwijzing aan te vechten en zijn recht op de zwaarwerkregeling te verkrijgen, ondanks de bestaande regels. Tevens willen wij graag vernemen of deze verandering met terugwerkende kracht geldt voor de jaren 2018 tot 2022.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag