Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aansprakelijkstelling voor niet verlenen juiste diensten?

Wij hebben een boekhouder in dienst genomen voor de administratie van een kapsalon. Echter heeft deze persoon (komen wij nu achter) te laat gegevens opgestuurd naar de belastingdienst over de maand maart, waardoor wij nu een aanslag van € 900,00 hebben gekregen.
Na veelvuldig contact proberen op te nemen is deze persoon nooit bereikbaar, reageert nooit op berichten en belooft van alles maar komt deze beloften niet na.

Goedemiddag,

Vervelend dat u door toedoen van de boekhouder schade lijdt. De boekhouder heeft een zorgplicht, gebaseerd op de overeenkomst die tussen partijen is opgesteld. Als er is afgesproken dat de boekhouder verantwoordelijk is voor het tijdig doen van belastingaangifte en hij laat dit na, dan kan hij in bepaalde situaties aansprakelijk gesteld worden. Het is echter afhankelijk van de inhoud van de overeenkomst, correspondentie tussen en de de boekhouder, maar ook of u tijdig de nodige informatie heeft aangeleverd en tijdig hebt geklaagd. U kunt de ontstane schade claimen, maar ook reeds betaalde bedragen aan de boekhouder, terwijl hij voor het geld zijn werk niet (of niet naar behoren) heeft uitgevoerd. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag