Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkstelling dakdekker buren schade zonnepanelen?

Doorlopend platdak, rijtjes huizen. Onze buren laten nieuwe dakbedekking leggen, een dakdekker is daar mee bezig. Nu heeft deze man schade veroorzaakt aan onze voetjes, clips en zonnepanelen. Ik heb dit zelf opgemerkt , de dakdekker heeft niets gemeld. Ik heb hem gebeld dat hij schade heeft veroorzaakt met zijn brander aan onze panelen en hij zei ,,ik zag dat een clip in de fik ging maar je moet 1 meter van je erfgrens zitten met de panelen. Vreemd dat hij t gezien heeft maar niets meldt. Onze zonnepanelen liggen binnen de erfgrens en zijn gelegd door een gespecialiseerd bedrijf.
Heb dit nog eens nagevraagd voor platte daken, het tot erfgrens of binnen 10 cm van de erfgrens. De dakbedekking die nu gelegd is voor de buren ligt tegen onze zonnepanelen bevestigingen aan, dus een stukje op ons dak, dus hij is erg dicht met een gasbrander bij onze zonnepanelen geweest.
Ik heb de verzekering gemeld, laat een expert komen van de firma die onze zonnepanelen heeft gelegd voor calculatie schade.
Wij zijn er voor verzekerd maar willen de dakdekker aansprakelijk stellen.
Vragen:
-Platdak, onze eigen panelen 13 x liggen met 3 rijen van 4 en 1 erachter naast elkaar binnen de erfgrens maar wat is de wetgeving met betrekking tot zonnepanelen erfgrens platdak?
De dakdekker zegt 1 meter uit de erfgrens, de firma zonnepanelen zegt binnen erfgrens of 10 cm binnen erfgrens.
-De nieuwe dakbedekking ligt als overlap tegen onze zonnepanelen aan, beetje rommelig allemaal. Mag dit?
-Wat als er lekkage komt door de situatie na het inbranden van de onderdelen pootjes, clips van onze zonnepanelen?
-Heb de man verteld dat wij hem aansprakelijk stellen, oké zegt hij maar hoeft niet via de verzekering. Wij willen en gaan alles doen via verzekering en expert. Dat is de beste weg lijkt ons.
Aansprakelijk stellen moet schriftelijk? Mag ik de brief aan de man geven of via een mail of aangetekend?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag