Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkstelling afvoeren grafvoorplaat?

Ik zal u in het kort even mijn probleem kenbaar willen maken:
Onze 98 jarige moeder was woonachtig in een seniorenflat in Nijverdal. Onze moeder is om gezondheidsredenen verhuisd naar een zorginstelling in Nijverdal.
In het afgesloten schuurtje van onze moeder hadden wij de grafvoorplaat van het graf van mijn vader opgeslagen, omdat wij er weleens voor een korte periode vaste plantjes op het graf wilden zetten.
De beste vriendin van onze moeder woonde bijna direct naast haar in de seniorenflat. Ikzelf heb zorggedragen dat haar beste vriendin de kamer heeft gekregen in de zorginstelling van onze inmiddels overleden moeder. Ook haar vriendin heeft een zeer slechte mobiliteit en kwam praktisch nooit in haar schuurtje.
Ik had haar beste vriendin gevraagd bij het verhuizen van onze moeder naar de zorginstelling om de grafvoorplaat zolang te mogen opslaan in haar afgesloten schuurtje.
De vriendin had daar helemaal geen moeite mee en gaf hiervoor dus haar toestemming. Toen haar beste vriendin is verhuisd naar de zorginstelling heeft haar enige 64 jarige zoon haar schuurtje opgeruimd en heeft ook de grafvoorplaat afgevoerd. De enige zoon van haar vriendin is kort na het opruimen van de schuur aan een hartaanval overleden.
Wij hebben nooit geen toestemming gegeven de grafvoorplaat van het graf af te voeren, wij hadden toestemming op de grafvoorplaat in haar afgesloten schuur op te slaan.
Mijn twee zusjes en ook ikzelf willen de grafvoorplaat weer terug plaatsen op het graf van onze ouders. De kosten van een grafvoorplaat bedragen ongeveer € 400,00.

Mijn vraag:
Hoe moeten wij verder handelen? Moeten wij de vriendin van onze moeder hiervoor aansprakelijk stellen of via haar WA of inboedelverzekering?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag