Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid voor zoon

Goedendag, onze zoon heeft enkele weken geleden een fiets van een schoolgenoot in een plas water gegooid. Hij is hiervoor door school twee dagen geschorst geweest. Een docent heeft de fiets, na het incident, nagekeken en geen schade kunnen ontdekken. Nu kregen wij vorige week een factuur kopie van een fietsenmaker. Uitgereikt door de school. Deze factuur kopie is voor de reparatie van de fiets van de schoolgenoot van onze zoon. Er zat geen begeleidend schrijven bij. Mijn zoon heeft de schoolgenoot daarna gesproken en de schoolgenoot heeft toen gezegd dat zijn remkabels al stuk waren voordat de fiets in de plas water was gegooid. De ouders van de schoolgenoot hebben gezegd dat hij de fiets moest laten maken. Wij hebben de factuur kopie niet betaald aan de fietsenmaker. Vandaag zijn wij gebeld door school en de ouders van de schoolgenoot willen ons telefoonnummer hebben en de school vroeg of zij die mocht geven. Ik heb daarop nee gezegd en ons e-mailadres door te geven. Wat is uw advies in deze?

Als de factuur voor de reparatie alleen ziet op het herstellen van de remkabels dan lijkt dat op basis van uw verhaal geen schade te zijn die is ontstaan door het handelen van uw zoon. Als dat zo is kunt u daarvoor niet aansprakelijk zijn. Er is dan geen verband tussen het handelen van uw zoon en de schade.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de schoolgenoot niet verteld heeft dat zijn remkabel al kapot was. Of dat er bij de fietsenmaker sprake bleek te zijn van schade die de docent niet gezien heeft. Zelfs als dat laatste het geval is, is het nog de vraag of die schade dan is ontstaan door het gooien van de fiets in de sloot, of dat die schade daarvoor al bestond.

Mijn advies zou zijn om eerst na te vragen waarom de ouders denken dat de schade door het incident is ontstaan en aan te geven dat voor zo ver u weet er geen schade is ontstaan door het incident (verhaal docent en schoolgenoot).

U kunt desgewenst vrijblijvend contact met mij opnemen over deze zaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag