Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Aansprakelijkheid schuld na scheiding?

Op 1 november 2014 hebben ik en mijn ex partner een huurwoning gehuurd, waarvoor we allebei hoofdelijk aansprakelijk zijn.
Op 15 mei 2015 zijn we getrouwd in algehele gemeenschap van goederen.
Op 22 maart 2017 zijn we gescheiden.
We hebben bij een mediator een echtscheidingsconvenant laten opstellen. Daarin staat dat als iemand in de toekomst schulden maakt deze voor rekening komt van degene die ze maakt.

Ik heb destijds een ontzettend hoge huurschuld gemaakt. En uiteindelijk is op 21 december 2017 een zitting geweest over deze huurschuld. Mijn ex partner moest ook aanwezig zijn bij deze rechtszaak omdat zij nog steeds hoofdelijk aansprakelijk was.
Zij heeft tijdens deze zitting wel aangegeven dat er afspraken zijn gemaakt in het convenant met betrekking tot toekomstige schulden. Echter heeft de verhuurder tijdens de zitting aangegeven dat hij hier niet bij aanwezig was. Uiteindelijk zijn ik en mijn ex allebei hoofdelijk veroordeeld voor de schuld.
Ik heb via de GKB een moratorium ingediend destijds om uitzetting uit te stellen. Dit ging samen met de aanvraag voor de gemeentelijke schuldsanering (msnp).
Mijn ex heeft op een gegeven moment de gehele schuld betaald. De GKB wist hiervan en heeft de huurschuld wat destijds op het schuldenoverzicht stond eraf gehaald. Ik heb altijd gedacht dat mijn ex nu op dit schuldenoverzicht was gezet.
Echter is ze nu, nadat ik het schuldtraject met succes heb afgerond, bij een deurwaarder geweest om het gehele bedrag te vorderen. Er ligt al sinds april loonbeslag.
Op de site van het juridisch loket lees ik dat ze eigenlijk niet de schuld alsnog mag innen omdat ik in de msnp regeling heb gezeten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag