Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid schade tegenpartij?

Onlangs ben ik betrokken geweest bij een auto ongeluk, waarbij ik verkeerstechnisch ongelijk heb en de tegenpartij naast de materiële schade ook een letsel (haar been gebroken) heeft opgelopen.
De situatie is zo, dat de auto waarin ik rij een leaseauto is en denk dat dit verder afgehandeld moet worden onderling tussen de verzekeringsmaatschappijen, maar de tegenpartij benadert mij via een advocaat om zowel de materiële als de lichamelijke schade die zij heeft opgelopen bij mij te verhalen.
Echter in dit geval is er ook iets anders wat HEEl erg meetelt en dat is dat de tegenpartij met drugs (amfetamine) heeft deel genomen aan het verkeer (en ik heb hier een bewijs van).
En nu sta ik met allerlei vragen en weet niet wie ik moet benaderen, want mijn enige contact is de leasemaatschappij en deze wil mij niet de gegevens van de verzekeringsmaatschappij geven, zodat ik mijn verhaal bij ze kwijt kan.
Dus mijn vraag is moet ik zelf een advocaat inschakelen en tevens wil ikzelf een zaak starten tegen de tegenpartij voor de immateriële schade die ik heb opgelopen voor de slapeloze nachten omdat zij op dat moment daar helemaal niet had moet wezen met de drugs die zij heeft gebruikt.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag