Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid schade oude vijver

13 mei jongsleden heb ik tijdens het verwijderen van een oude vijver (aangelegd door vorige bewoner) de gasleiding onder deze vijver beschadigd waardoor gas ontsnapte. 'Bedrijf X' stelt mij aansprakelijk voor schade op grond van art 6:162 BW in een ontvangen brief op 6 juli waarin een schade bedrag wordt genoemd van €2091 zonder verdere specificatie anders dan een factuur a €221 voor uitbesteed werk. Op 11 juli hebben we een brief ontvangen met specificatie vd kosten en verzoek het bedrag over te maken voor 10 augustus anders volgen mogelijk rente en incassokosten. Op 29 juli brief ontvangen met betalingsherinnering om uiterlijk voor 14 september te betalen van het volledige bedrag anders volgen €313,69 incassokosten. Deze brieven zijn allen tijdens onze vakantie verstuurd en door deze planning en druk om spoedig te betalen van zo'n groot bedrag bekruipt ons een poging om ons onder druk de aansprakelijkheid stelling te accepteren terwijl naar ons geweten spraken is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

U zal eerst in de gelegenheid gesteld moeten worden om de schade te herstellen. Ineens zonder overleg of dergelijks de schade te laten maken door een ander is fout. Gezien ik geen nadere inzicht heb in de situatie kan het gaan om een noodsituatie maar dat is nu even gissen.

Als u nader contact met mij opneemt ben ik bereid om kosteloos naar de zaak te kijken voor u. U mag ook middels mailadres: groenewegenjuristen@gmail.com contact met mij opnemen. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Gegroet, de heer Groenewegen, J.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag