Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Aansprakelijkheid miskoop foutieve aankoopkeuring?

Ik heb een camperbus gekocht. Deze is door de verkoopster begin dit jaar gekocht en opgeknapt. Zij heeft voordat zij hem kocht een aankoopkeuring gedaan en bij dezelfde garage in augustus een apk. De auto is door de apk gekomen en ik heb voor de koop bij deze zelfde garage nog een aankoopkeuring laten doen.

Volgens de garage was de auto in goede staat. Op basis van deze keuring heb ik de auto gekocht.

Na de aankoop kwam ik er achter dat het zijraam kapot was. In overleg met de verkoopster liet ik een kennis met verstand van auto's er naar kijken. Deze kennis heeft de auto verder onderzocht en 6 punten gevonden waarmee de auto niet door de apk had mogen komen. Onder andere verroeste remleidingen en een te grote scheur in de voorruit.

Ik heb geprobeerd in contact te komen met de verkoopster hierover maar daar krijg ik enkel defensieve reacties en verwijten van.

In de advertentie stond dat de scheur in de ruit geen apk afkeur was, en de auto verder in orde was. De garage heeft me dit ook verteld en op basis van die informatie heb ik de koop gedaan.

Dit blijkt nu dus niet waar te zijn en ik wil daarom de koop ontbinden of vergoeding krijgen om de auto te repareren en veilig te maken.
Wat zijn mijn opties om dit te bereiken? En is de verkoopster aansprakelijk omdat ze foutieve claims in de advertentie heeft gemaakt of is de garage aansprakelijk voor het foutief goedkeuren van de auto?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag